MENÜ

Ezer négyzetméteres lesz a közösségi élelmiszer stand az OMÉK-on

Agro Napló 2019.09.11.

Ezer négyzetméteres lesz a közösségi élelmiszer stand az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) – közölte az Agrármarketing Centrum (AMC) az Agro Naplóval.

 

A marketingszervezet tájékoztatása szerint az AMC évtizedek óta sok külföldi kiállításon népszerűsíti a magyar élelmiszereket közösségi megjelenés formájában. Ezeknek a tapasztalatoknak az alapján született meg a döntés, hogy a szeptember 26-29. között a Hungexpo területén megrendezendő 79. OMÉK-on is egy, a külföldiekhez hasonló figyelemfelhívó akciót szervez az AMC a magyar közönség számára is. Mivel az idei OMÉK kiemelt témája az élelmiszeripar, a magas feldolgozottságú, kiváló minőségű hazai élelmiszerek bemutatása, az ötletből valóság lett, és egy ezer négyzetméteren közösségi élelmiszer standon hazai finomságokat.

A Hungexpo az „A” pavilonjában felállított közösségi standnak számos funkciója lesz az OMÉK idején. Elsődleges célja, hogy válogatott magyar élelmiszereket mutasson be a kereskedők és a szakmai közönség számára (16 hazai termelő, közülük 6 rendelkezik a Magyar Termék védjeggyel). Ezen kívül számos más érdekesség miatt is érdemes lesz felkeresni ezt a helyszínt. Így például: az élelmiszeripari ágazatok interaktív, kreatív, ismeretterjesztő módon (például makettek által) mutatkoznak be. Emellett naponta többször látványkonyha és kóstoltatás várja az érdeklődő közönséget sztárszakácsok - Marton Adrienn, Bede Róbert, Szőke András – közreműködésével. Továbbá pódiumbeszélgetések, szakmai prezentációk is zajlanak majd a nagyközönség ismereteinek bővítése érdekében.

A kiállított termékek között számos újdonság szerepel, amelyek az OMÉK-on jelennek meg először a széles nyilvánosság előtt. Ilyen például az adalékanyagok nélkül előállított, „minden mentes” készétel termékcsalád, a Hello Food, vagy az ormánsági kis falvak összefogásából született, hagyományos receptúrán alapuló Bőközi Legendás Ízek termékei. De megtalálhatóak lesznek olyan hungarikumok is, amelyek nélkül a magyar konyha évszázadok óta elképzelhetetlen (például: a Gyulai kolbász, a libamáj, vagy a fűszerpaprika). Az édesvízi halfogyasztást népszerűsítő, közösségi jellegű „Kapj rá!” stand szintén jelen lesz az OMÉK-on, a Magyar Bisztró szomszédságában.

Az OMÉK Magyarország legnagyobb múltú agrárgazdasági eseménye, amelyet kétévente rendeznek meg. Az idei, immár 79. OMÉK, és szeptember 26-29. között Budapesten, a Hungexpo területén várja az érdeklődőket. Az agrárszakmai programok mellett gyermeksziget, állatsimogató, gasztronómiai különlegességek, esténként pedig sztárfellépők koncertjei gondoskodnak a jó hangulatról az eseményen – olvasható az AMC tájékoztatásában.