Gyuricza Csabát jelölték a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektorává

Agro Napló
Gyuricza Csaba professzort javasolja a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektorának az egyetem szenátusa, valamint az intézmény fenntartója, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány – közölte honlapján a felsőoktatási intézmény.

A jelölt legfontosabb stratégiai célkitűzése, hogy a MATE Magyarország és Közép-Európa meghatározó agrárfókuszú felsőoktatási intézményévé váljon az elkövetkező időszakban, oktatási és kutatási eredményei a lehető leghatékonyabban szolgálják a hazai agrárium versenyképességének további fejlesztését.

A közlemény felidézi: a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint az intézmény szervezeti és működési szabályzatában rögzítettek alapján 2021. február 1-jén pályázatot hirdetett rektor vezető állású munkakör betöltésére. Az idén március 3-i határidőig egy rektori pályázat érkezett be – Gyuricza Csaba részéről –, aki jelenleg megbízottként látja el az intézményvezetői feladatokat.

A pályázat a tartalmi és formai követelményeknek egyaránt megfelelt. A pályázó meghallgatására március 8-án került sor a rektori pályázatot véleményező bizottság előtt a gödöllői Szent István Campuson, aki ezt követően március 12-én az Egyetem teljes vezetése előtt is ismertette stratégiai célkitűzéseit.

A MATE Szenátusa egyhangúlag – 22 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett – támogatta Gyuricza Csaba jelölését. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriuma március 18-i ülésén szintén egybehangzóan – 5 igen, 0 nem és 0 tartózkodás mellett – megszavazta a professzor megválasztását. A kuratórium ennek alapján terjeszti fel Gyuricza Csaba rektori kinevezését Áder János köztársasági elnöknek – olvasható a MATE közleményében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Keresztféléves képzések a MATE-n

Keresztféléves képzések a MATE-n

Jövő év februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat azok a már diplomával rendelkező hallgatók a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen (MATE), akik k...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!