Ingyenes kamarai állategészségügyi és járványvédelmi képzés indult

Agro Napló
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén tavasszal indította el a viziszárnyastartók számára ingyenes, állategészségügyi/járványvédelmi oktatását.

A képzés résztvevői számára a tananyagot, illetve az előadásokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei készítették el, illetve állították össze. Első lépésként 2019. február 28-án a NAK kecskeméti irodájában tartott tájékoztatót a NÉBIH járványügyi referense, ahol a képzést tartó szakemberek részére átadásra kerültek az oktatási anyagok, illetve a képzéssel kapcsolatos legfontosabb információk.

Az oktatók gyakorlati szakemberek közül kerülnek ki, praktizáló állatorvosok, nagy tapasztalattal rendelkező tenyésztők, járványvédelmi, állathigiéniai szakemberek. Az előadások megtartásában a járványvédelmi kerekasztal tagjai is részt vállaltak. A képzés elsősorban a helyes állategészségügyi és járványvédelmi szemlélet kialakítását célozza, de ehhez a helyes telepi gyakorlat napi szintű kialakításán keresztül kíván segítséget nyújtani a termelőknek.

 A félnapos oktatás során az elsajátítandó anyagot nyomtatva is megkapják a résztvevők, amelyet a kamara honlapjáról elektronikus úton letölthető formában is mindenki által hozzáférhetővé teszünk. A kiadvány a kamara mezőgazdasági kézikönyvsorozatában jelenik meg és minden baromfitartó számára ingyenesen elérhető lesz.

A későbbiekben valamennyi gazdasági állatfaj tartói részére szeretnénk segítséget nyújtani a telepi járványvédelem hatékonyabbá tételében, hasonló képzés indítása, illetve szakmai anyag elkészítése révén. Az előadásokat kis csoportokban tervezzük megtartani, ezáltal is lehetőséget teremtve a kötetlen párbeszédre és a termelők kérdéseinek egyénre szabott megválaszolására, illetve tanácsadásra. A rendezvények pontos időpontjai és helyszínei az agrár-gazdasági kamara honlapján lesznek elérhetőek, illetve itt lehet majd ezekre regisztrálni - írta a NAKLap.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Márton-napi libakörkép

Márton-napi libakörkép

A múlt évi madárinfluenza miatti csökkenés után, 2021-ben nőtt a levágott víziszárnyasok száma, így – a novemberi Márton-napi lakomák elengedhetetlen...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!