MENÜ

Kecsketartók, figyelem: változások a támogatásban

Pontosították a kötelező birtokon tartási idő számításának kezdetét és lényegesen rövidebb lett a támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszak is az anyakecsketartás csekély összegű támogatási rendeletének módosításával – írja a nak.hu.

 

43/2017. (IX. 5.) FM rendelet két lényeges ponton is módosítja az anyakecsketartás csekély összegű támogatásáról szóló 26/2014. (XI. 20.) FM rendeletet.

A jogszabály módosításainak értelmében a mezőgazdasági termelő a támogatási kérelmében megjelölt, a támogatás alapját képező anyakecskéket köteles a támogatási kérelem benyújtására meghatározott időszak utolsó napját követő naptól kezdődő száz naptári napos időtartamban folyamatosan birtokán tartani. A támogatási kérelmet a Kincstár által rendszeresített és a Kincstár honlapján közzétett nyomtatványon tárgyév november 1. és december 10. közötti időszakban kell majd benyújtani (korábbiakban tárgyév december 23-ig volt erre lehetőség).

A NAK mindenkit arra kér, hogy a támogatáshoz kapcsolódóan vegyék figyelembe ezeket a módosításokat, valamint tájékoztassák róla gazdatársaikat is!