MENÜ

Könyvajánló: Földművelés és földhasználat tankönyv az agrármérnök képzéshez

2017.09.08.

A Földművelés és földhasználat tankönyv második kiadása 24 szerző munkájaként, Birkás Márta szerkesztésében jelent meg a Mezőgazda Kiadó gondozásában.

 

Az esemény kapcsán érdemes felidézni az előző földműveléstan tankönyvek szerkesztőinek nevét: Cserháti Sándor (1900), Sípos Gábor (1962), Lőrincz József (1978), Nyiri László (1993).

A szerkesztő a tankönyv szerzőit mezőgazdaságtudományi karokról (Debrecen, Gödöllő, Hódmezővásárhely, Keszthely, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza), kutatóintézetekből (DE AKIT Karcag, MTA ATK MGI Martonvásár, MTA ATK TAKI, Tokaj Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet) és a gyakorlatból hívta össze. A szerzők: Antos Gábor, Árendás Tamás, Birkás Márta, Blaskó Lajos, Farkas Csilla, Gyuricza Csaba, Harsányi Endre, Jakab Péter, Jolánkai Márton, Juhász Csaba, Kadlicskó Béla, Kalocsai Renátó, Lehoczky Éva, Megyes Attila, Milics Gábor, Nyéki Anikó, Percze Attila, Rátonyi Tamás, Schmidt Rezső, Szemők András, Szöllősi István, Tóth Zoltán, Zsembeli József, Zsigrai György. A könyv lektorai Buvár Géza, Nagy János és Neményi Miklós.

A szerkesztő így ír a könyv előszavában: „A szerzők szándéka, hogy a tankönyv a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező gazdálkodók napi kérdéseire is segítő válaszokat adhasson. A korszerű elméletekhez kapcsolódó szakmai tennivalók tárgyalásakor kiemelt szempont volt a közérthetőség, a földhasználati, termesztési gyakorlatban való alkalmazhatóság. A Földművelés és földhasználat könyvet, ily módon, az időtálló és új szakmai ismeretekre fogékony gazdálkodóknak is jó szívvel ajánljuk.”

A könyv megrendelhető/vásárolható a Mezőgazda Kiadónál, tel.: +36 1 489 8891, illetve ide kattintva.