MENÜ

Megválasztották a 2022-es Év traktorát

2021.10.20.

A bolognai EIMA szakvásár keretében átadták az Év traktora 2022 díjakat. A piac leginnovatívabb és legmodernebb traktorait négy kategóriában elismerő díj főtámogatója idén is a BKT indiai gumigyártó vállalat volt.

 

Az Év traktora (Tractor of the Year) egy 1998-ban létrehozott nemzetközi díj, amely minden évben összehozza a mezőgazdasági gépesítés világának vezető szaklapjait, hogy 25 különböző ország 26 szakértőjéből álló zsűrit alkossanak, amely elemzés, vita és helyszíni vizsgálatok révén átadja a díjat a legjobb európai traktornak.

 

bkt_tractoroftheyear2022_luciasalmaso_fabiozammaretti-k_

Fabio Zammaretti, a Tractor of the Year elnöke és Lucia Salmaso, a BKT Europe vezérigazgatója a bolognai díjátadáson

 

Idén is négy kategóriában került kiosztásra a díj:

A fő kategória az Év traktora, amely minden traktor előtt nyitva állt. A díjat a John Deere 7R 350 AutoPowr modellje nyerte.

 

logo_john deere 7r 350 autopwer-k

 

A második kategória az Év univerzális traktora, amelyben szintén a John Deere győzedelmeskedett a 6120M AutoPowr modelljével.

 

logo_john deere 6120m autopwr-k

 

A harmadik kategória az Év speciális traktora volt a szőlőkben, gyümölcsösökben, domboldalakon és hegyekben dolgozó traktorok számára. Ezt az elismerést a különleges megjelenésű Reform Metrac H75 pro traktor kapta.

 

logo_reform metrac h75 pro-k

 

Idén is kiosztották az Év fenntartható traktora díjat, amely az első három kategória összes jelöltje közül a fenntarthatóság szempontjából legjobb traktort ismeri el. A győztes idén a New Holland T6.180 Methane Power metánmeghajtású traktora lett.

 

logo_new holland t6180 methane power-k

 

"Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy második éve támogathatjuk ezt a rangos díjat – mondta el Lucia Salmaso, a BKT Europe vezérigazgatója a díjátadó ünnepségen –, és meggyőződésünk, hogy az Év Traktora nagyszerű bemutatkozási lehetőség a mezőgazdasági gépek és ezáltal maga a mezőgazdaság innovációjának hangsúlyozására. Ezért továbbra továbbra is támogatjuk ezt az eseményt, amely számunkra a jövő, a fenntarthatóság és a technológia szinonimája. Szívből gratulálok a négy kategóriában győztes John Deere, Reform, és New Holland márkák fejlesztőinek a kiváló munkájukhoz."