Megválasztották az év Egri Bortermelőjét

Agro Napló
Az idén is megválasztották az év Egri Bortermelőjét, az elismerést a minden évben átadják az Egri Bikavér Ünnepen. A vándordíjat eben az évben Tóth Istvánné, a Varga Pincészet feldebrői birtokának igazgatója vehette át Tarsoly Józseftől, Eger Város Hegyközségének hegybírójától – közölte a Varga Pincészet az Agro Naplóval a kitüntető cím átadását követően július első felében.

A pincészet tájékoztatása szerint Tóth Istvánné pályája során számos sikert ért el hazai és külföldi versenyeken, az idén pedig - egyedüliként a magyar borászok között - három párizsi és három berlini aranyérmet, Brüsszelben pedig egy nagy aranyérmet nyert a feldebrői borokkal.

Tóth Istvánné 1971-ben kezdett borászként dolgozni Verpeléten. „Mi már nyugdíjasként csábítottuk el 2014-ben az Eger szomszédságában lévő faluba, Feldebrőre” – jegyezte meg Varga Péter, a Varga Pincészet alapító tulajdonosa. A feldebrői birtokigazgató hosszú pályafutása alatt végig a debrői, verpeléti térség szőlőivel, boraival foglalkozott.

Évtizedek óta a borvidék egyik, vagy a legjobb fehérboros, illetve rozé specialistájának számít. Számos elismerésben volt része egri-, országos- és nemzetközi borversenyeken. „Munkatársaimmal együtt rendkívül büszkék vagyunk, hogy példás szakmai életútja, emberi tartása és nemzetközi sikerei alapján 2019-ben az övé lehetett a szóban forgó megtisztelő cím Egerben” – mondta Varga Péter.

A díj átvételét követően Tóth Istvánné köszönetet mondott azoknak, akik támogatták munkájában, elsősorban családjának, akik lehetővé tették számára, hogy nyugodt körülmények között foglalkozhatott szakmájával – tartalmazza a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kiváló évjárat lesz az idei

Kiváló évjárat lesz az idei

A vártnál kevesebb borszőlőt szüreteltek, de az már látszik, hogy kiemelkedő évjárat lesz az idei – mondta a Világgazdaságnak Légli Ottó, a Hegyközség...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!