Munkavédelmi tájékoztató anyagok készülnek

Agro Napló
Céljuk a biztonságosabb munkavégzés elősegítése az élelmiszer- és italgyártás ágazatban – írta az elemiszer.hu.

Komplex munkabiztonság és munkaegészségügy fejlesztés indult a Magyar Iparszövetség (OKISZ) és a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) által irányított GINOP-5.3.4-16-2018-00038, „Munkabiztonság és a Munkaegészségügyi komplex fejlesztése az Élelmiszer- és Italgyártás ágazatokban foglalkoztatottak részére” program keretén belül.

A pályázati projekt célja, hogy felhívja a figyelmet és megfelelő megoldásokat nyújtson az egyes ágazatokban felmerülő munkavédelmi  lehetőségekről és a balesetek megelőzéséről. Ennek érdekében ágazati szinten munkavédelmi és munkaegészségügyi szakmai tájékoztató anyagok készülnek, melyek a korábbi hasonló kiadványokat kiegészítve új témákat (pl. mentális egészség) is érintenek. A szakmai tájékoztató anyagok célja, hogy segítséget nyújtson az adott ágazatban dolgozók (munkaadók és munkavállalók) részére, az egészségmegőrző és minél biztonságosabb munkavégzés körülményeinek megteremtésére, csökkentve ezzel a munkahelyi betegségek és balesetek számát.

Az ágazati szereplőket támogató szakmai kiadványok, online munkavédelmi és munkaegészségügyi eszközök ingyenesen elérhetők lesznek a pályázat weboldalán, melyek segítséget jelentenek az ágazatban dolgozóknak.

Eddig rendelkezésre álló anyagok:

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!