MENÜ

Nagy összegű támogatás érkezik hamarosan az anyajuhtartóknak

Agro Napló 2023.03.30.

Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartási támogatások kifizetése. A támogatást több mint 7 ezer juhtartó számára, 5,5 milliárd forint értékben fizetik ki – közölte Feldman Zsolt.

 

Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára arra emlékeztetett, hogy a 2015-től érvényes Közös Agrárpolitika meghatározó és Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bíró támogatási konstrukció a termeléshez kötött támogatások rendszere. 2022. év végén 4,5 milliárd forintot már előleg formájában kifizettek a juhágazat számára, a napokban pedig több mint 7.000 állattartó részére érkezik, csaknem 5,5 milliárd forint támogatás – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Az Agrárminisztérium ismét felhívja az érintettek figyelmét, hogy a termeléshez kötött támogatások összetett szabályrendszerét foglalja össze a minisztérium és az Agrárkamara közös kiadványa „Termeléshez kötött támogatások” címmel, ami az általános információk mellett sorra veszi a növénytermesztéshez, illetve az állattenyésztéshez tartozó termeléshez kötött támogatásokat is. A kiadvány elérhető a tematikus KAP honlapon, ide kattintva. Ezen felül a gazdálkodóknak érdemes megtenniük mindent az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerben lévő adatok naprakész biztosítása érdekében, az idei évi egységes kérelemben megjelenő állatok megszemélyesítése miatt.

 

(Forrás: Agrárminisztérium)