MENÜ

Nem baj ha már megvan az állomány, így is pályázhat a baromfi állatjóléti támogatásra

Agro Napló 2022.12.12.

Az agrártárca felhívja az igénylők figyelmét, hogy az október 12-én megjelent Baromfi állatjóléti támogatás azon állományok után is igényelhető, amelyek a támogatás kezdetén már a tenyészetben voltak.

 

A támogatási kérelmek benyújtására 2022. december 15-ig van lehetőség. A késedelmesen benyújtott kérelmek az idén induló kötelezettségvállalás tekintetében nem vehetők figyelembe.

Azon állományoknál, amelyek a kötelezettségvállalási időszak kezdetén már a tenyészetben voltak, és a minimális tartási idő nem teljesülne maradéktalanul, az állomány állategység értéke után időarányosan csökkentett támogatási összeg lesz kifizethető. A Pályázati Felhívásban foglalt feltételeket (állománysűrűség, szállítások bejelentése, stb.) ezen állományok esetében is be kell tartani, valamint szükséges a felhívásban megnevezett dokumentumok kitöltése, naprakész vezetése is – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.

Azon állományoknál, amelyek után ugyanazon tevékenységre 2022. október 16. előtt már igényeltek állatjóléti támogatást, jelen támogatásból tört évre sem lesz lehetőség kifizetés igénylésére. A korábbi támogatásokat árutermelő állományok esetében a tartásihely-azonosító és tenyészetkód alapján, törzsállományok esetében BIR állományazonosító alapján a Magyar Államkincstár állapítja meg.

 

(Forrás: Agrárminisztérium)