MENÜ

Nyert a pályázata? Így igényelhet előleget

2017.08.11.

A Vidékfejlesztési Program keretében támogatási okirattal jóváhagyott és megvalósítani kívánt beruházások előfinanszírozásához előleg vehető igénybe. Támogatási előleget a hatályos támogatói okirattal rendelkező, nem egyszeri elszámolást választó kedvezményezettek igényelhetnek a támogatási okiratban részükre megítélt támogatási összeg legfeljebb 50%-ának mértékéig.

 

A kedvezményezettek az előleg folyósítását elektronikusan, előleg kifizetési kérelem benyújtásával igényelhetik. Ennek elérhetősége az alábbi: https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/e-ugyintezes

Fontos, hogy a biztosítékadásra kötelezett kedvezményezettek legkésőbb az előleg kérelem benyújtásával egyidejűleg igazolják az előleg összegével megegyező összegű biztosíték rendelkezésre állását. Biztosítékként kizárólag készpénzletét, garanciavállaló nyilatkozat, garancia szervezet által vállalt kezesség, biztosítási szerződés alapján kiállított - készfizető kezességvállalást tartalmazó - kötelezvény, vagy az állam nevében egyedileg meghatározott szerződéses kötelezettség ajánlható fel.

A biztosítékokról szóló dokumentációkat az előleg kérelem elektronikus benyújtásával egyidejűleg papíron is be kell nyújtani. Előleget igényelni a záró kifizetési igénylés benyújtásáig bármikor lehet.

Benyújtási cím:              

Magyar Államkincstár
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Támogatások Pénzügyi Főosztálya
Biztosíték- és Követeléskezelési Osztálya

1476 Budapest, Pf.: 407.

 

A kitöltési útmutató ide kattintva érhető el.