Pozitív az év végi mérleg

Agro Napló
Növekedő pályára állt a magyar agrárgazdaság és ennek eredményeképpen javult a hazai életszínvonal – vonta meg a 2013-as esztendő mérlegét Fazekas Sándor az agrártárca karácsonyi ünnepségén.

A vidékfejlesztési miniszter kiemelt jelentőségűnek nevezte a magyar földet magyar kézben tartó új földtörvényt, valamint a kisgazdaságokat és agrárközéposztályt megerősítő Földet a Gazdáknak Programot. Ennek révén ugyanis számos család gyarapodik majd és új megélhetési lehetőséghez jut: a jövőben csak helyi gazdák vásárolhatnak termőterületet, s megtízszereződik az állami birtokot használók száma.

Fazekas Sándor sikerként értékelte az új, konszenzusos halászati törvény megszületését, mely a vizek világában tesz rendet e korszerű szabályozás alkalmazásával. Emlékeztetett az egységes agrárszakképzés útnak indítására, illetve arra az ösztönző kormányzati szerepre, mely elősegítette, hogy a magyar élelmiszerek hozzáférhetőbbé váljanak. Összegzésként hangsúlyozta: a Vidékfejlesztési Minisztérium megítélése döntően pozitív mind a közvéleményben, mind kormányzaton belül is.



Fazekas Sándor zárásképpen köszönetet mondott a 2013-ban végzett eredményes munkáért s kellemes karácsonyi ünnepet, sikerekben gazdag új esztendőt kívánt a Vidékfejlesztési Minisztérium minden dolgozójának.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

 
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Kormánybiztos lett Fazekas Sándor

Kormánybiztos lett Fazekas Sándor

A földügyi szabályozás érvényesítésének koordinálásáért felelős kormánybiztossá nevezte ki a kormány Fazekas Sándor volt vidékfejlesztési, valamint fö...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!