Rendeletben rögzített határnapok

Agro Napló
2018. május 8-án hatályba lépett az Európai Bizottság 2018/701 végrehajtási rendelete, amely a 2018. évi egységes kérelmekre és a hozzá kapcsolódó jogosultságokra vonatkozik.

 809/2014/EU bizottsági végrehajtási rendelet rendelkezik az egységes kérelem, a támogatási kérelmek és a kifizetési kérelmek benyújtásának határnapjáról, az egységes kérelem vagy a kifizetési kérelem módosításairól való értesítés határnapjáról, valamint – az alaptámogatási rendszer keretében – a támogatási jogosultságok kiosztása vagy értékének növelése iránti kérelmek benyújtásának határnapjáról.

Az hivatkozott rendeletben foglalt benyújtási határidőktől való eltérés lehetőségét tartalmazza a Bizottság 2018. május 8-án hatályba lépett 2018/701 végrehajtási rendelete, amely a 2018. évi egységes kérelmekre és a hozzá kapcsolódó jogosultságokra vonatkozik.

A végrehajtási rendelet a közvetlen kifizetésekhez kapcsolódó tagállami igazgatási rendszerek módosítása miatt vált szükségessé, továbbá egyes tagállamokban késett a földrajzi térinformatikai támogatási kérelem alkalmazása. Így néhány érintett tagállamban igazgatási nehézségek jelentkeztek.

A kialakult helyzet megnehezítette a határidőkig történő benyújtását az egységes-, támogatási-, és kifizetési kérelmeknek, illetőleg – az alaptámogatási rendszer keretében – a támogatási jogosultságok kiosztása vagy értékének növelése iránti kérelmeknek. Ennek alapján az érintett tagállamokban a benyújtásra álló legkésőbbi határnap június 15. lehet. Az alkalmazott határidő eltérést az érintett tagállamokban a vonatkozó kiértesítési határnapokban is alkalmazni kell.


Forrás: NAK

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!