Sikeres a csemetekertek gépbeszerzésének támogatására kiírt pályázat

Agro Napló
Az Agrárminisztérium (AM) Vidékfejlesztési Program (VP) keretében megjelentetett felhívására az első pályázati körben 802 millió forint összegben érkezett támogatási kérelem, amiből idáig 333 millió forintról már meg is születtek a támogatói döntések. A pályázat benyújtására január 12-től, várhatóan 2021. július 13-ig ismét lesz lehetőség – közölte lapunkkal a szaktárca.

A hazai, jó minőségű erdészeti szaporítóanyag iránt fokozott a kereslet. Ezért az erdészeti szaporítóanyag-termesztési ágazat versenyképességének fenntartásához, fokozásához szükséges új gépek, eszközök beszerzéséhez, vagy minőségi cseréjéhez az AM egymilliárd forintos keretösszeggel július 31-én pályázati felhívást tett közzé.

Ennek keretében kizárólag erdészeti szaporítóanyag-termesztést szolgáló projektekhez volt igényelhető támogatás, különösen a csemetekertek műveléséhez szükséges traktorokat, a terület és talaj-előkészítés gépeit, továbbá a szaporítóanyag-termesztéshez és a növényvédelemhez szükséges gépeket lehetett beszerezni.

A pályázat sikeres, ezért lehetőség van a támogatási kérelmek további benyújtására. 2021. január 12-től, várhatóan 2021. július 13-ig kérelmet kizárólag az ügyfél-azonosítóval rendelkező mezőgazdasági termelő nyújthat be, a Magyar Államkincstár (MÁK) www.mvh.allamkincstar.gov.hu elektronikus felületén. A részleteket tartalmazó pályázati felhívás és annak mellékletei a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetők el – tudatja a tájékoztatás.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!