2024. április 26. péntek Ervin

Sikeres magyar-montenegrói kapcsolatok

Agro Napló
Tóth Katalin a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára hivatalos látogatás tett Montenegróban és találkozott Petar Ivanović mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszterrel. A találkozón a felek aláírtak egy mezőgazdasági együttműködési szándéknyilatkozatot. A magyar-montenegrói kapcsolatok kiemelt szerepet töltenek be a „Keleti Nyitás” balkáni orientációja, a földrajzi közelség és az európai integrációs törekvések miatt is, és ez a szándéknyilatkozat kitűnő alapot biztosít a két ország közötti agrár-együttműködés további fejlesztésére.

A montenegrói fél elkötelezettségét mutatja, hogy rendkívül magas szinten fogadta a magyar delegációt: a megbeszélésen a miniszter mellett részt vett Blagota Radulović, kifizetésekért felelős miniszter-helyettes; Darko Konjević, vidékfejlesztésért felelős miniszter-helyettes; Danijela Stolica,mezőgazdaságért felelős miniszter-helyettes és Ljiljana Simovic, a miniszter nemzetközi tanácsadója is.

A montenegrói 40. jubileumi International Food Fair élelmiszeripari vásárt 2014. április 3-5. között rendezik meg Budvában,  amelyen Magyarország partnerországként vesz részt. Az esemény, amely az élelmiszeripar, mezőgazdaság és a kapcsolódó iparágak hagyományos kiállítása, kiváló üzleti platformot biztosít a termékek és szolgáltatások marketingjéhez és promóciójához a regionális piacon. 

A budvai élelmiszeripari vásáron a Vidékfejlesztési Minisztérium a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal, a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Hungarikum Bizottsággal közösen 105 m² nagyságú területen állít majd ki.

Forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!