MENÜ

SZEPTEMBERBEN ÚJRA IGÉNYELHETŐ A SERTÉS TÖRZSTENYÉSZETEK FEJLESZTÉSÉT SZOLGÁLÓ TÁMOGATÁS!

2016.09.08.

A sertéságazati stratégiai intézkedések keretében vissza nem térítendő, mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a törzskönyvezett sertéstenyészetek állattartói. A 2016. évre rendelkezésre álló forrás 30 millió forint.

A törzstenyészetek fejlesztését szolgáló mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásról szóló 78/2013. (IX.10.) VM rendelet alapján az érintett ügyfelek a tenyészsertés és szaporítóanyag, a teljesítményvizsgálat és törzskönyvezés végzéséhez szükséges eszközök, a törzskönyvi rendszer használatára alkalmas számítógépes konfiguráció, a sertés mesterséges termékenyítéshez szükséges laboratóriumi eszközök, állatgyógyászati eszközök és az állatjóléti státusz javítását szolgáló eszközök, berendezések beszerzésével kapcsolatos költségeik részleges fedezéséhez igényelhetnek támogatást.

A támogatási kérelmet – a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján (www.mvh.gov.hu) is elérhető 77/2016. (VIII. 23.) számú MVH Közlemény 1. számú melléklete szerinti, N0640 számú „Támogatási kérelem” nyomtatványon – 2016. szeptember 1. - 2016. szeptember 30. közötti időszakban kell benyújtani a hivatalhoz az előírt melléklet csatolásával együtt.

 

Forrás: MVH