Szőlészetek, baromfitartók, figyelem! Újabb pénzek érkeznek még idén

Agro Napló
Megkezdődik a 2016. harmadik negyedéves baromfi állatjóléti támogatások kifizetése – közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH). A szőlőültetvények szerkezetátalakítási támogatásainak kifizetése is folyamatosan halad.

Befejezte az MVH a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 139/2007. (XI. 28.) FVM rendelet alapján a 2016. harmadik negyedévre benyújtott kifizetési kérelmek bírálatát.

A baromfi állatjóléti intézkedésben érintett 1447 gazdálkodó részére a támogatási rendeletben a harmadik negyedévre meghatározott 3,2 milliárd forint támogatás kifizetését az MVH még ebben az évben teljesíti.

Az állatjóléti intézkedés célja az általánosan meghatározott tartási körülményekhez képest jobb feltételek biztosításával felmerülő többletköltségek támogatása.

A hivatal azt is közölte, hogy folyamatosan teljesíti a szőlőültetvények szerkezetátalakításának és -átállításának támogatása jogcímen – a 2016. pénzügyi évre rendelkezésre álló keret kimerülése miatt, – a 2017. évi pénzügyi keret terhére jóváhagyható jogos támogatási igények kifizetését.

December végéig az MVH összesen mintegy 6,6 milliárd Ft támogatási összeg folyósításáról intézkedik.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!