Tenyész- és versenylovakat szállít Magyarország Kínába

Agro Napló
Egyhónapos, eseménytelenül, rendben lezajlott karanténozás után kilenc lovat (3 mént és 6 kancát) indítottak ma délután Kínába, új tulajdonosaikhoz. A lovakat Frankfurtban teszik repülőre. A 9 kiválasztott ló Kínában is szigorú karanténban tölt majd egy hónapot, mielőtt új gazdáikhoz kerülnek.

Az állatoknak a 30 napos karantén alatt a teljes személy- és állatforgalom tilalma mellett, elkülönített takarmányt és gondozószemélyzetet is biztosítottak. A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Üllő Dóra-majori telepén tartott tenyész- és versenylovak minden szükséges vizsgálaton átestek, azok eredményéről a kínai felet értesítették.


Üllő, 2016. január 29.

Lázár András gondozó vezet fel egy lovat egy lószállító járműre a kínai exportra felkészített tenyész- és versenylovak karanténistállójánál a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar Dóra majori Tangazdaságában 2016. január 29-én. Közel egyéves előkészítést követően ezen a napon megkezdődött a magyar tenyész- és versenylovak szállítása Kínába.

MTI Fotó: Mohai Balázs

A magyar lovak iránti érdeklődés továbbra is jelentős Kínában, ezért az első sikeres szállítás után újabb vásárlási igény várható. A kínai hatóság a kedvező tapasztalatok után javasolta a protokoll enyhítését, amelynek lehetőségét a Földművelésügyi Minisztérium az első sikeres kiszállítást követően megvizsgál.

A kínai élőállat-export a hazai lóágazat kiemelkedő sikere, amely egyben a magas színvonalú magyar lótenyésztés és az állategészségügyi szolgálat elismerése is.

Forrás: FM Sajtóiroda

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Lipicai nemzeti kincs

A Lipicai nemzeti kincs

„Nemzeti büszkeségünk a Lipicai ménes, amely Szilvásváradon igazi otthonra talált” – mutatott rá az agrárminiszter a Szilvásvárad a Lovak Szolgálatába...

Magyarországon is megjelent a lóherpesz

Magyarországon is megjelent a lóherpesz

Több európai országban is felütötte a fejét a lovak herpeszvírusának (EHV) egy rendkívül agresszívan terjedő idegrendszeri formája, a fertőzés Magyaro...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!