„Válaszd a hazait!' elnevezéssel indít kampányt a kormány

Agro Napló
„Válaszd a hazait!” elnevezéssel indít kampányt a kormány a belföldi előállítású termékek népszerűsítésére – mondta augusztus végén Dunaharasztiban az agrárminiszter.

Nagy István a dunaharaszti Ficsor Tehenészetben tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt – tette közzé a szaktárca honlapja –, hogy a világjárványban is megmutatta a magyar mezőgazdaság: képes az önellátásra. Így a hazai élelmiszer-termelés sikeresen vette az akadályokat és gyorsan reagált a megnövekedett igényekre is.

Hozzátette: a kormány célja, hogy a "hazai élelmiszer-ellátás gerincét a családi gazdaságok, a magyar élelmiszer-előállító és feldolgozó, kis- és középméretű vállalkozások alkossák".

Az agrárminiszter azt mondta, hogy tudatos fogyasztói döntésre van szükség a magyar mezőgazdaság erősítéséhez.

Szavai szerint a magyar termékek vásárlásával a magyar emberek, nemcsak egy hazai értékteremtő tevékenység végeredményét kapják meg, hanem támogatják a magyar családokat, hozzájárulnak a magyar gazdaság fejlődéséhez. Egyben erősítik a város és a vidék kapcsolatát és óvják a környezetüket is, mivel nem több ezer kilométerről, nem közelről – az ország határin belülről – érkeznek az áruk hozzájuk.

Nagy István elmondta azt is: a "lokális termékek előállítása és – értékesítése fontos szerepet játszik egy adott térség fenntarthatóságának, kulturális szokásainak, identitásának megőrzésében, ezért a vidék fejlődésének egyik kiemelkedő tényezője".

  Fotók: Fekete István/AM
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!