2024. április 26. péntek Ervin

Változnak a szilveszteri szabályok

Agro Napló
Felmentést kapnak a kijárási tilalomra vonatkozó rendelkezések alól az állatvédők szilveszter éjszakára, erről tájékoztatott az állatvédelemért felelős miniszteri biztos – közölte lapunkkal az Agrárminisztérium (AM).

Ovádi Péter kezdeményezésére a rendőrség ez év december 31. 20 óra és 2021. január 1. 5 óra között az állatok védelme érdekében elfogadja a bejegyzett, állatvédelemmel foglalkozó civil szervezet által kiállított, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI.10). Korm. rendelet alapján a rendelet 3.§ (5) bekezdésében meghatározottak szerint készült dokumentumot igazolásként.

A miniszteri biztos kiemelte: az együttműködés újabb előremutató példa a hivatalos szervek és a civilek között, egyúttal megköszönte az országos rendőrfőkapitány segítségét és a rendőrség szakmai és emberi támogatását. Hozzátéve: az igazolást csak azon civil szervezeteknek fogadja el a rendőrség, amelyeknek alapító okiratában az állatvédelem a fő tevékenység.

Ovádi Péter hangsúlyozta, hogy ha a civil szervezetnek bejelentés alapján befogást vagy elhelyezést kell biztosítania, akkor azt jogszerűen teheti meg az igazolás birtokában, ugyanakkor az állatvédők egységes megítélése érdekében fontosnak tartja, hogy ezzel senki ne éljen vissza a lehetőséggel – tartalmazza az összefoglaló.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Elindult az előlegkifizetés!

Elindult az előlegkifizetés!

Október 17-én hétfőn elkezdődött az idei egységes kérelmekhez kapcsolódó emelt összegű előlegfizetés – mondta az agrárminiszter hétfői sajtótájékoztat...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!