MENÜ

A Dow tizedik alkalommal is elnyerte az amerikai elnök által adományozott „Zöld kémiai kihívás” díjat

2016.07.01.

A Dow AgroSciences fenntarható megoldásokat kínáló Instinct® nitrogénstabilizátora kapott idén rangos elismerést. Az Instinct® Magyarországon is elérhető, hazánkban N-Lock néven került forgalomba.

a Dow AgroSciences, a Dow Chemical Company (NYSE: DOW) 100%-os tulajdonú leányvállalata, Instinct® (N-Lock) nitrogénstabilizátorával ismét elnyerte a „Presidential Green Chemistry Challenge” díjat, amelyet az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal (United States Environmental Protection Agency, röviden EPA) adott át. Az Instinct® (N-Lock) azért részesült a rangos elismerésben, mert a gazdálkodók terményhozamait környezetkímélő módon képes biztosítani azáltal, hogy a nitrogént a gyökérzónában tartja.

A Dow Chemical Company világcéget immáron tizedik alkalommal tüntették ki, a Dow AgroSciences leányvállalat pedig idén ötödször volt díjazott. A Dow korábbi díjnyertes innovációi – amelyek között környezetbarát rovarirtó, szintetikus széndioxid-lábnyom mérséklésére kitalált eljárás és tengeri berendezések szennyeződés lerakódását gátló környezetbarát szer is található – számos piacot érintenek. A neves elismerés is kiválóan példázza a Dow elkötelezettségét a tavaly bejelentett  2025-ös Fenntarthatósági Célkitűzései  iránt, melynek lényege, hogy tudományos megalapozottságú megoldásokkal kell megfelelni bolygónk aktuális és egyben legsürgetőbb kihívásaira, mind az élelmiszerbiztonság, mind az éghajlatváltozással kapcsolatos területeken egyaránt.

„A fenntarthatóság szerves része az üzletpolitikánknak”, mondta Dr. Neil Hawkins, a Dow alelnöke és egyben fenntarthatósági igazgatója. „Ez a rangos díj kiemelten fontos elismerése azoknak a vállalat értékét is adó innovatív megoldásoknak, amelyeket a Dow AgroSciences munkatársai hívtak életre annak érdekében, hogy minél hatékonyabban segítsék elő a bolygó és a társadalom fenntartható működését”.

A Dow AgroSciences az emberiség jóléte felé tesz lépéseket olyan áttörést jelentő forradalmi újításokkal, mint az Instinct® (N-Lock), amely a gazdálkodók számára nagyobb hozamok elérését teszi lehetővé, miközben választ ad az olyan égető fenntarthatósági kihívásokra is, mint a klímaváltozás illetve az élelmiszerbiztonság.

„Az Instinct-et® (N-Lock) kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy a nitrogén alapú műtrágyák hatékonyságát környezetkímélő módon növelje” - mondta Tim Hassinger, a Dow AgroSciences elnöke. „A fenntarthatóságot már a termékfejlesztés folyamata során beépítjük termékeinkbe, az idei nemzetközi díj pedig méltó elismerése a legjelentősebb kihívásokra környezetvédelmi szempontból fenntartható megoldást kínáló termékek fejlesztése iránti elkötelezettségünknek és irányultságunknak.”

Az elmúlt 20 esztendőben az EPA összesen 104 díjjal ismerte el olyan kutatók és vállalatok munkáját, akik a fenntartható kémia alapelveit integrálni tudták a hagyományos vegyianyagfejlesztés, -előállítás és -felhasználás folyamatába. A Presidential Green Chemistry Challange program a legfontosabb világméretű problémák megoldására törekvő formabontó tudományos megoldások elismerésével jelentősen csökkentette a vegyianyagok fejlesztésének, előállításának és használatának veszélyeit.