MENÜ

A holnap problémáinak megoldása – ONE: The Alltech Ideas Conference

2016.05.27.

Véget ért a ONE: The Alltech Ideas Conference háromnapos rendezvény, mely a 32. volt a sorban. Az évenként megrendezett konferencián 60 nemzetközileg is kiemelkedő szakértőtől hangzottak el előadások a tudomány, a mezőgazdaság, a technológia és az üzlet témakörében.

A ONE világmegváltó ötleteket mutatott be, és arra buzdította a résztvevőket, hogy találják meg azt az egy ötletet a millióból, amely az innováción keresztül fogja megváltoztatni a jövőt. A záró előadás alatt Damien McLoughlin beszélt a vörös és a kék óceán stratégiákról, és arra buzdította a résztvevőket, hogy különböztessék meg, és alkalmazzák az innovatív technológiákat, és már ma fektessenek a holnapba.

„Ha ma nem fektetünk a holnapba, nem leszünk sikeresek a jövőben. A vállalatok manapság túlságosan elfoglaltak, és csak a mai napi dolgokra koncentrálnak.” – mondta McLoughlin.

A háromnapos konferencia alatt Steve Wozniak, az Apple Computer Inc. társalapítója és a Primary Data legfőbb tudósa megkapta az Alltech Humanitáriánusok Díját. Ezt a díjat minden évben egy olyan meghatározó személyiség kapja, aki felhasználja a saját teljesítményét, hogy pozitívan befolyásoljon és inspiráljon más embereket. A beszéde alatt Wozniak arra bíztatta a fiatal vállalkozókat, hogy a barátaikkal együtt olyan apró örömöt okozó dolgokkal foglalkozzanak, melyek a társadalmi jót szolgálják.

„Olyan emberekkel kell elkezdenünk vállalkozni, akik társadalmi változásokat szeretnének megvalósítani.” – mondta Wozniak.

Wozniak Steve Jobs-szal indította el az Apple-t a húszas éveinek elején pénz, megtakarítás és üzleti tapasztalatok nélkül. Ma az Apple egy meghatározó globális márka.

„Egy ötlet és egy döntés egyszerűen megváltoztathatja a világot.” – mondta Dr. Lyons, az Alltech alapító elnöke. Miután megosztotta a 35 éves üzleti tapasztalatán alapuló jövőbe való kitekintését, Lyons arra bíztatta a résztvevőket, hogy egy olyan egyszerű ötletre fókuszáljanak, ami segíteni fogja az üzletüket. Lyons zárásként köszöntötte a világhírű Riverdence produkciót, akik tradicionális ír néptáncot mutattak be a Rupp Aréna nagyszínpadán.

A háromnapos konferencián előadott többek között Jim Stengel, a Procter & Gamble korábbi globális marketing igazgatója, David Hunt, a Cainthus társalapítója, és Ramez Naam, az Energia és Környezet társelnöke és a Singulary University tanácsadó testületének tagja, valamint sokan mások.

A ONE-ra több mint 3000 résztvevő érkezett a világ 71 országából A konferencia 2017-ben is visszatér, május 21-24. között. További információért kérjük, látogasson el a one.alltech.com oldalra.