MENÜ

A legjobb futóművet az agráriumnak!

Agrártalálkozó és Szakmai Nap Szombathelyen

2019.04.15.

2019. április 5-én újabb mérföldkőhöz érkezett az ismert futóműgyártó vállalat, a BPW-Hungária Kft.: a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége és a PREGA, Magyarország első számú agrár-digitalizációs fórumával együttműködésben első alkalommal látta vendégül magyar agrárium csaknem kétszáz képviselőjét a szombathelyi gyárban.

 

Az agráriumhoz kapcsolódó gépgyártók – így a BPW is, hiszen mezőgazdasági járművekbe is gyárt futóműveket – számos kihívással szembesülnek: a gazdálkodóknak egyre jobb, hatékonyabb gépekre van szükségük, hogy a kiszámíthatatlan időjárás, szárazság, megrövidült művelési idő esetén is el tudják
végezni a szántóföldi munkálatokat.

Ez az elvárás a jövőben tovább növekszik, hiszen a termények felvevőpiaca folyamatosan nő: a mezőgazdaságnak egyre több embert kell ellátni, fenntartható, környezetet nem terhelő gazdálkodás mellett.

Ebben a legnagyobb segítséget az olyan hatékonyan működő gépek, alkatrészek jelentik – ilyenek a BPW termékek -, amelyek hosszú élettartamúak, energiatakarékosak és rövid idő alatt is óriási terhelést elbírnak.

„BPW tengellyel akkor is folytathatja, amikor mások már feladták” – fogalmazta meg a vállalat, de a rendezvény szlogenje sem kevésbé ambiciózus: „A legjobb futóművet az agráriumnak”.

„A BPW világszerte elismert márkanév, és fontos, hogy Magyarországon még szélesebb körben ismertek legyenek innovatív termékeink és a szolgáltatásaink. Meghívtuk az agrárium szakembereit – ezáltal egy közös platformot teremtve – hogy a jövő kihívásaira együtt felkészülhessünk. A jövő technológiáját mutatjuk itt be” – fogalmazott Mándli Péter, a BPW-Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 

mandli-peter-2-k

Mándli Péter

 

A BPW évszázados sikerének titka a vevői igények megértése és az innováció, amelynek köszönhetően a gyártó nemcsak teljesíti a vevői elvárásokat, hanem további, jövőbe mutató megoldásokat is kínál.

„Míg Európában a műtrágya-szóró pótkocsikat rugózatlan tengellyel szerelik, hiszen a maximális 40 km/órás sebesség nem igényel bonyolultabb szerkezetet, addig Ausztráliában mindezt a munkát a földeken 70 km/órával teszik meg, hiszen egy fél megyényi farmon egyébként sosem végeznének a munkával. Emiatt az ottani járműveknél teljesen más futómű és felfüggesztés megoldást kell alkalmazni” – mondta Varga Lajos vevőkapcsolati központ vezető, és hangsúlyozta, hogy szakemberei folyamatosan, lehetőleg a helyszínen egyeztetnek a vevőkkel világszerte a felhasználási szokásokról.

 

bpw-gyarlatogatas2-k

 

Több helyszínen folyt a rendezvény: a BPW felvonultatta termékeit önállóan és gépekbe beépítve is, valamint a termékhez kapcsolódó leggyakoribb szervizelési feladatokat mutatta be show formájában. A szakmai konferencia részeként a rendezvényre ellátogató gazdálkodók is megismerhették a külföldön alkalmazott, precíziós gazdálkodással szorosan összefüggő innovatív futóműtechnológiai megoldásokat.

Az előadások jövőbe mutató trendeket, intelligens megoldásokat ismertettek. A konferencia részletes programja itt érhető el.

A program egyik fő attrakciója volt a gyárlátogatás és a BPW Műszaki Képzőközpontjának megtekintése.

A rendezvényen külön standon képviseltette magát a TT Parts Kft., amely a BPW alkatrészek értékesítésére létrehozott országos telephelyhálózatot működteti, jelenleg 9 saját üzlettel. A konferencia résztvevői között a szervezők értékes vásárlási utalványokat sorsoltak ki, melyeket az hálózat üzleteiben válthatnak be a szerencsés nyertesek.

 

bpw-szereloverseny-k