MENÜ

Bontson szárat, majd vitorlát!

2017.09.07.

Vásároljon most a Natur Micro talajkondicionáló termékcsaládból 200 ha feletti területre, és a sikeres szárbontás után vitorlát bonthat: párjával együtt 3 csodálatos napot tölthet a Balaton legelegánsabb wellness yachtclubjában a Natur Agro Hungária ajándékaként.

 

Érdekli az akció? Kérdései vannak? Kattintson a részletekért!


A SZÁRBONTÁSSAL CSAK NYERHET!

Aki a repce nyárvégi vetése előtt beiktat egy mikorbiológiai szárbontást, az előző vetés után maradt szár- és gyökérmaradványok lebontásával tápanyagban gazdagabb, élettel telibb talajt kap. A repce zavartalan fejlődése szempontjából nagyon fontos az egészséges talajállapot, ebben is segítenek a talajkondicionáló készítmények.

Aratást követően évről-évre rendszeresen jelentkező bonyodalmat okoz a talajba beszántott nagy tömegű szár-és gyökérmaradvány, mely a talajmunkák során is problémás, hiszen lassú bomlása alatt rontja a talaj szerkezetét, vízháztartását és művelhetőségét. Amennyiben a pentozán hatást nem váltjuk ki alternatív megoldásokkal, úgy pillanatnyi nitrogénhiánnyal fogunk szembesülni. A teljes szárbontási folyamat természetes körülmények között akár évekig is eltarthat, az aratást követően viszont a termőföldbe mihamarabb újabb vetés kerül. A talajban eközben zajlik a lassú szárbomlási folyamat, melynek során a lebontásért felelős mikroorganizmusok nem mindegy hogy rothadást idéznek elő, vagy éppen hasznos tápanyagfelvételt biztosítanak.

A SZÁRBONTÁS GYORSÍTHATÓ, TERMÉSZETESEN!

Méghozzá a megszokott műtrágya-kijuttatáson túl cellulóz- és ligninbontó talajkondicionáló használatával. Ezzel a talaj természetes faunáját olyan szárbontó mikrobákkal gyarapíthatjuk, melyek képesek a lignint is felhasználni, illetve a környezetből elemi nitrogént megkötni, felgyorsítva a szárak bontódását. Így a repce sokkal könnyebben fel tudja venni a káliumot, a foszfort, illetve az egyéb mezo- és nyomelemeket.

KÉT KOMPONENSSEL A MAXIMÁLIS HATÉKONYSÁGÉRT

Célszerű olyan talajkondicionáló szert választani, amely egyszerre több mikroorganizmus-fajt tartalmaz, ezáltal a talajösszetétel és az időjárás eltéréseihez igazodva képes kifejteni a hatását. A Natur Agro Hungária saját fejlesztésű, nagy sikerű talajkondicionálója, a Natur Micro ezért két komponensből áll: az egyik összetevő baktériumokat, míg a másik gombatörzseket tartalmaz:

  • A bakteriális komponens felel a fitohormonokkal történő támogatásért, a növényi immunrendszer stimulációjáért, a nitrogénfixálásért, a foszfor mobilizálásáért, részben pedig a cellulózbontásért is, valamint a talajszerkezet javításáért.
  • A gombakomponens elsődleges szerepe a talajban lévő gyökér- és szármaradványok lebontása cellulóz és ligninbontó enzimjeik által. Emellett a benne található Trichoderma közismert hatása is meghatározó

A Natur Micro használatával a repce stressz-és szárazságtűrése jobb, fejlődése gyorsabb, ellenállóképessége nagyobb lesz.

További információ: www.naturah.hu