Élelmiszerpazarlás: Európa az élmezőnyben (x)

Agro Napló
„Azt hiszem, etikai szempontból botrányos, hogy ilyen mennyiségű élelmiszert elpazaroljunk. Elméletileg 100 millió embert lehetne táplálni annyi kalóriát tartalmazó élelmiszerből, amit eldobunk” – idézte az ír independent.ie az EU élelmiszerbiztonsági felügyeletének vezetőjét.

SYNGENTA BLOG

Syngenta Magyarország Blog hírlevél - 2019. 08. szám

 

Eperszedő robot

A brit Octinion cég fejlesztette ki ezt az eperszedő robotot, amelynek számtalan előnye mellett csak egy hátránya van: szabadföldi betakarításra alkalmatlan. Viszont, ha a képünkön látható körülmények között termesztik a földiepret, a Rubion nevű robot egymaga több gyümölcsöt szed le, mint két-három gyakorlott munkás.

BŐVEBBEN »

 

 

Paradicsomszkennelőt tesztelnek Hollandiában

A holland Wageningen Egyetem (WUR) kutatói tesztelik a teljesen automatizált Plantalyzert, ami egy olyan robot, amely a paradicsom terméshozamának előrejelzését segítheti a nagyüzemi üvegházakban: önállóan méri fel a bogyók méretét, mennyiségét és érettségét. Ha a tesztüzem eredményesen zárul, jövőre forgalomba is kerül a holland üvegházi termelők nagy örömére.

BŐVEBBEN »

 

 

Élelmiszerpazarlás: Európa az élmezőnyben

„Azt hiszem, etikai szempontból botrányos, hogy ilyen mennyiségű élelmiszert elpazaroljunk. Elméletileg 100 millió embert lehetne táplálni annyi kalóriát tartalmazó élelmiszerből, amit eldobunk” – idézte az ír independent.ie az EU élelmiszerbiztonsági felügyeletének vezetőjét.

BŐVEBBEN »

 

 

Vegebot: kicsit lassú, de már szedi a jégsalátát

Az olyan növényeket, mint a burgonya és a búza, évtizedek óta gépekkel takarítják be, de sok más növény szedését nehéz gépesíteni. A „földközeli” jégsaláta is ilyen, ami kihívást jelent a robotgyártók számára.

BŐVEBBEN »

 

 

A szőlő is védhet a ráktól

Az új kutatások arra utalnak, hogy a narancs, a szőlő, a sárgarépa és a fejeskáposzta olyan rákellenes vegyületeket tartalmazhat, amelyek nagyon hasonlítanak az engedélyezett gyógyszerekben használt vegyületekre – írta a The Times.

BŐVEBBEN »

 

 

Új fajtákat honosított Bordeaux

A június végi hőhullám után a globális felmelegedésre válaszul a Bordeaux Supérieur borvidék termelőinek szindikátusa bejelentette, hogy jóváhagyta a hét új szőlőfajta használatát, mert azok a melegebb időjárás ellenére is biztosítják a bor savtartalmát és a hozamuk sem csökken a forróságban.

BŐVEBBEN »

 


 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tippek a maradékmentes karácsonyhoz

Tippek a maradékmentes karácsonyhoz

A karácsonyi időszakban az átlagosnál is több élelmiszer végzi a szemetesekben Magyarországon: nemcsak a sütés-főzéssel járó élelmiszerhulladékok – pé...

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!