MENÜ

Fagyvédelem két keréken

2021.05.18.

Napjaink egyre szélsőségesebb időjárása komoly kihívást jelent minden mezőgazdaságban dolgozó számára. Különösen érzékeny időszak a gyümölcstermesztéssel foglalkozó gazdáknak a tavaszi fagyok ideje, amikor akár az egész ültetvény veszélybe kerülhet egy-két hideg éjszaka után.

 

A KITE Zrt. a Tow and Blow vontatható szélgépekkel kínál megoldást a fagyvédelem területén. Az egyedi kialakítású ventilátorral ellátott szélgépek hatékony védelmet nyújtanak minden növénykultúra számára, akár völgyekben, akár hegyvidéken.

A Tow and Blow szélgép ventilátora szögében állítható és vízszintes oszcilláló mozgást is végez 360 fokban, ami rendkívüli széles felhasználhatóságot biztosít a gépnek a hagyományos ventilátorokhoz képest.

Az akár 7 hektár terület megvédésére is alkalmas Tow and Blow telepítése nem igényel betonalapot vagy építési engedélyt.

A működése csendes és az alacsony üzemanyag-fogyasztás miatt a károsanyag-kibocsátása is nagyon szerény. Konstrukciója révén könnyen szállítható, így traktorral vagy más járművel is vontatható, ezért a szélgépünk manőverezőkészség, rugalmasság és fenntarthatóság szempontjából is magasra teszi a mércét.

Automatikus indítás

Az automatikus indítás funkció lehetővé teszi a hőmérséklettől függő indítást és leállást. A ventilátor és a torony mozgása egyaránt elindul a beállított alacsony hőmérséklet érzékelése esetén, és automatikusan leáll, amennyiben a hőmérséklet emelkedni kezd.

Rotáció és oszcilláció

A ventilátorfej és a torony bármilyen szögben képes oszcillálni vagy teljes 360 fokban rotációs mozgást végezni. A Tow and Blow hidraulikus funkcióit egy DC hidraulika egység látja el. A szög állítása egyszerű, mechanikus lépésekkel történik.

 

Az alábbiakban tekintsék meg Apáti Ferenc partnerünkkel a témában készített riportunkat:

 

Új lehetőségek

  • Minden új diesel modell megerősített hajtóművel van szerelve
  • Minden gép motorja és hajtóműve az időjárás viszontagságainak ellenálló takarással készül
  • Minden torony magassága három különböző pozícióba állítható, amely lehetővé teszi az alacsonyabb magasságon történő üzemeltetést is
  • A támasztólábak eltávolíthatók, így keskenyebb sortávú szőlőültetvényekbe is telepíthető

 

wind01-szelgep

 

Modellek

A Tow and Blow szélgépek két változatban elérhetőek, amelyek között a területteljesítményben van különbség.

250h  

A szélgépek kisebbik modelljét 23,7 LE-s Kohler diesel motor hajtja. 2 x 30 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik, óránkénti fogyasztása 5 liter. A 250h típusú modell a domborzati viszonyoktól függően 4 hektár fagyvédelmét tudja ellátni. Maximális légsebesség 23 m/s.

650i

A nagyobbik Tow & Blow modellben szintén Kubota diesel motor van, amelynek teljesítménye 64,4 LE. Az üzemanyagtartály kapacitása 200 liter. 36 m/s légsebesség elérésére képes a gép és akár 7 hektár nagyságú terület fagyvédelmét képes ellátni.

További előnyök

  • Szárításra is használható betakarítás vagy metszés előtt.
  • Csendes, a zajszintje mindössze 45-50 decibel 300 méternél.
  • Könnyen szállítható traktorral vagy más járművel.
  • Könnyen telepíthető, a támasztólábak segítségével stabilizálható.
  • A leengedhető keret lehetővé teszi az egyszerű szervizelést, karbantartást.

 

További részletekért és ajánlatokért keresse gépértékesítő kollégáinkat!

Lizák Gábor (Kelet-Magyarország) +36 20 362 3372,
Pálffy Ottó (Nyugat-Magyarország) +36 20 362 3413

Pályázati lehetőségekkel kapcsolatban hívja a +36 20 261 8937 információs vonalat,
ahonnan azonnali segítséget kap!

kite-logo-k