MENÜ

Hamarosan nyílik az egyik legrangosabb hazai állattenyésztési kiállítás

2018.04.20.

Kevesebb, mint egy hónap múlva, 2018. május 10-11-12. napokon immáron 25. alkalommal nyitja meg kapuit az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok, melynek a Hód-Mezőgazda Zrt. ad otthont. A rendezvényen az AXIÁL Kft. is megjelenik kiállítóként.

 

Elkezdődött a visszaszámlálás a magyar mezőgazdaság egyik legrangosabb állattenyésztési kiállítására, melyet a Hód-Mezőgazda Zrt. a Magyar Állattenyésztők Szövetségének (MÁSZ) és tagszervezeteinek közreműködésével rendez meg. A negyedévszázados eseményen az állatok és a hozzájuk kapcsolódó termékek és szolgáltatások vannak főszerepben, de évről-évre egyre nagyobb számban jelennek meg kiállítók a növénytermesztési ágazat és a technológia területéről is.

Magyarország egyik legmeghatározóbb mezőgazdaságigép-forgalmazója, az AXIÁL Kft. a hagyományokhoz hűen szintén ott lesz a rendezvényen, két standdal is. A kisebb stand, a Játékvásár a fősoron lesz megtalálható, ahol olyan maketteket és méretarányos mezőgazdaságigép-modelleket állít ki a bajai központú vállalat, melyeket meg is vásárolhatnak az érdeklődők. A gépkiállítói téren, a G/912-es számon 1500 négyzetméteren foglalnak helyet a cég legnépszerűbb és legújabb típusai, melyek illeszkednek a kiállítás tematikájába.

m_dji_0026

 

Megjelenik a Fendt 200 Vario erőgép, a Manitou új, 9 méteres MLT típusa, a CLAAS TORION 1511 rakodógép, vagy a termékversenyen elismerést kapott RMH Vulcan 14 típusú önjáró takarmánykeverő-kiosztó kocsi. Természetesen még jó néhány ugyancsak figyelemre méltó műszaki megoldást a helyszínre hoz a forgalmazó.

2018. április 18-án hirdették ki a XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok termékdíj pályázatának eredményeit, melyre összesen 46 pályamunka érkezett be több kategóriában. A Magyar Állattenyésztésért Termékdíjért 31-en szálltak ringbe, ebben a kategóriában indult az RMH Vulcan 14 etetőkocsi pályázati anyaga is, melyet végül elismerésben részesített a zsűri.

 

m_dji_0019

 

Az RMH Vulcan 14 tavaly került bevezetésre hazánkban, megjelenése hiánypótló volt, mivel korábban 1-keverőcsigás kivitelben csak első vagy hátsókerék-kormányzású modellek álltak rendelkezésre az RMH palettáján. Ez a négykerék-kormányzású, 14-20 köbméter kapacitású etetőgép mindössze 8 méter hosszú. Kerekenkénti hidraulikus rugózás, kizárólag rozsdamentes és kopásálló anyagok, valamint univerzális és újszerű kitároló rendszer jellemzi. Szintén új elődeihez képest az ECM rendszer, amely a gép energiafogyasztásáért felelős. Itt olyan funkciók jelennek meg, mint a silómaró teljesítmény-határolása 80 LE-ig, motorfordulatszám-szabályozás, energia-prioritás vezérlés, illetve 2-es fokozatú keverés legfeljebb 2 percig.

 

m_dji_0016

 

A szakkiállítás a 2017-es év mintájára csütörtök-péntek-szombat tart nyitva. Május 10-én 09:00 órakor lesz a megnyitó, de a rendezvény a három nap alatt egészen 18:00 óráig kínál színes, változatos programokat. Számtalan bemutató, verseny, előadás, árverés és egyéb kiállítói esemény várja a Hódmezővásárhelyre látogatókat, ahol az AXIÁL Kft. munkatársai örömmel állnak meglévő és leendő partnerei rendelkezésére.

Kép, videó: Steinhauser Tamás, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.
Szöveg: Borbély Zsanett, marketingmenedzser / AXIÁL Kft.