MENÜ

Hatékony segítség a vállalati hitelezésben

2022.08.12.

Lényegesen megkönnyítheti a vállalkozások számára a jelenlegi, gazdasági kihívásokkal teli időszakot, hogy továbbra is elérhetnek kedvezményes kölcsönöket a Széchenyi Kártya Program Max keretében. A fizetési nehézségekre és beruházások finanszírozására egyaránt felhasználható hitel-család konstrukciói már az OTP Banknál is igényelhetőek. A hitelintézet az elmúlt évben csaknem 440 milliárd forintnyi hitelösszegre kötött szerződést a Széchenyi-program keretében.

 

Az orosz-ukrán konfliktus gazdasági hatásai, az infláció és az energiapiac változásai miatt számos bizonytalanság veszélyezteti a vállalkozások jövedelmezőségét, így nem lankadt az érdeklődés a kedvezményes vállalati kölcsönök iránt sem.

„Új lendületet adhat a vállalkozások finanszírozásnak az állami támogatással elérhető Széchenyi Kártya Program Max. Az elmúlt időszakban a magyar vállalkozások soha nem tapasztalt kihívásokkal szembesülhettek a gazdasági környezet változásai miatt, így számos cég vezetője lélegezhet fel, ha stabilizálhatja pénzügyeit. A fizetési nehézségek kezelésén túl azonban fejlesztésekhez is olcsó forrást biztosíthat az új hitel-család, tehát a tervezett beruházásokat sem érdemes tovább halogatni”

– mondta Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási területének vezetője.

A legfeljebb 3,5 százalékos fix kamatozású Széchenyi Kártya Program Max konstrukciói közül az OTP Banknál jelenleg az alábbiak érhetők el:

  • folyószámlahitel – fix 3,5 százalékos kamattal, legfeljebb 250 millió forintig, 1 évre igényelhető, Széchenyi Energiakártya altípus esetén fix 1 százalékos kamat mellett elérhető;
  • szabadon felhasználható forgóeszközhitel – fix 3,5 százalékos kamattal, maximum 250 millió forintig, 3 éves futamidőre igényelhető;
  • beruházási hitel – fix 1,5 százalékos kamattal, akár 400 millió forintig, 10 éves futamidőre igényelhető, ám energiahatékonyság-javítási beruházás esetén 0,5 százalékos kamat mellett is elérhető.

A tavaly júniustól idén nyárig igényelhető Széchenyi Kártya Program GO! keretében az OTP Bank csaknem 440 milliárd forint hitelezésére, több mint 9200 vállalkozással kötött szerződést. A cégvezetők leginkább a likviditási nehézségek áthidalására alkalmas folyószámlahitelt keresték, ám népszerű volt a szabad felhasználású forgóeszközhitel is.

A kedvezményes lehetőségeken túl természetesen az OTP Bank saját, piaci alapú pénzügyi megoldásai is elérhetők, amelyek – a támogatott kölcsönöknél jóval kevesebb feltétellel – segíthetik a vállalkozásokat. A hitelintézet szakértői arra számítanak, hogy a vállalati hitelpiac a tavalyihoz hasonlóan, idén is 10 százalékkal növekedhet.

A közlemény nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, és célja kizárólag a figyelem felkeltése. Az említett konstrukciók részletes leírásáról, illetve feltételeiről, kérjük, tájékozódjon az OTP Bank hirdetményeiből.