MENÜ

Hatékonyabb tápanyaghasznosítás a növénytermesztésben

2020.04.15.

A modern mezőgazdaság legnagyobb kihívása a környezetvédelem és a költséghatékonyság szempontjainak összehangolása a növénytermesztésben.

 

A növények tápanyagellátása és maguk a tápanyagok nagyon fontos szerepet játszanak ebben a kérdésben. A megfelelő tápanyagoknak megfelelő időben történő kijuttatása az adott kultúrához az adott termőhelyen – ez a szükségleteken alapuló tápanyagellátás művészete.

Magas hatékonyságú NPK-műtrágyák és kénes nitrogén műtrágyák használatával Ön jó alapot teremthet növényeinek. 100%-ban azonnal felvehető tápanyagok, kiváló adagolhatóság és szóráskép – ezek a jellemzői a Linzből és az Ottmarsheimből származó minőségi műtrágyáknak.

A COMPLEX műtrágyák széles választéka – a különböző foszfor / kálium arányokkal – azt az előnyt kínálja Önnek, hogy minden egyes műtrágyaszemcse azonos mennyiségben tartalmazza az összetételnek megfelelő tápanyagokat. Ugyanakkor a termékpaletta biztosítja Önnek azt a rugalmasságot, hogy az egész vetésforgót a kivont tápanyagok mennyiségét figyelembe véve, kevesebb munkaerő ráfordítással és fenntartható módon lehessen műtrágyázni.

MÉRTÉKTARTÓ ÉS CÉLRATÖRŐ MEGKÖZELÍTÉS: A VETÉSFORGÓ MŰTRÁGYÁZÁSA A TERMÉSSEL KIVONT TÁPANYAGOK MENNYISÉGE ALAPJÁN

A célzott, magas terméshozamot biztosító és költséghatékony műtrágyázás a magas tápanyag-hatékonyságon és a tápanyagoknak a vetésforgón belüli megfelelő elosztásán alapul – különösen a foszfor és a kálium esetében.

 

borealis-3-3

 

A kivont tápanyagok mennyiségén alapuló, vetésforgó szemléletű műtrágyázás biztosítja a gazdaság összes parcellájának kiegyensúlyozott tápanyagellátását. Egy vagy két NPK-műtrágya összetétel fedezheti az egész gazdaság foszfor- és káliumigényét az adott évben, ami jelentős előnyt jelent a szükséges műtrágyák beszerzése, szállítása, tárolása és kiszórása során.

A COMPLEX 15/15/15 +7SO₃+Zn összetétel gyakran a legmegfelelőbb formula, különösen a kizárólag növénytermesztéssel foglalkozó gazdaságok esetében. Vetésforgó szerinti, átgondolt alaptrágyázással a gazdaság által termesztett minden növénykultúrát magas terméshozamot megcélozva és költséghatékony módon lehet műtrágyázni.

Látogassa meg weboldalunkat további információkért.

Borealis L.A.T