MENÜ

Ilyen még nem volt: mezőgazdasági vízgazdálkodási mérnök MSc szak indul Debrecenben

2017.11.09.

A klímaváltozás hatása a mezőgazdaság területén alapvetően a vízgazdálkodási problémákhoz kötődik világszerte és hasonlóan Magyarországon is. Ezek megoldásához egyre fontosabb lesz olyan komplex mesterszintű ismeretek elsajátítása, ahol a probléma feltárásától a megoldások kidolgozásáig felkészítik a leendő szakembereket.

 

A Debreceni Egyetem számára az Oktatási Hivatal 2018. februártól az országban elsőként engedélyezte a Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Mesterszintű (MSc) Képzés indítását. Ez egy olyan új típusú területi vízgazdálkodással foglalkozó képzés, amely átfogja a vízgazdálkodás számos területét, így a hagyományos és precíziós öntözéstechnológiát, vízrendezési, vízminőségvédelmi feladatokat, szennyvíz, szennyvíziszap és hígtrágyakezelést, a holtágak és vizes élőhelyek fenntartását A hallgató a képzés során elsajátítja a földhasználattal összefüggő integrált vízgyűjtő gazdálkodási feladatokat. Gyakorlatot szerez a korszerű alkalmazott hidrológiai, hidraulikai, térinformatikai, távérzékelési, adatgyűjtési és modellezési kompetenciákban. A képzéshez nemzetközi szinten is kimagasló szintű technológiai, informatikai és gyakorlati lehetőségeket biztosít a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara nappali és levelező formában egyaránt.

Amennyiben Ön főiskolai vagy BSc szintű diplomával rendelkezik és érdeklődik a vízgazdálkodási feladatok mérnöki szintű megoldása iránt, a képzésre történő jelentkezésről a felvi.hu honlapon jelentkezhet, illetve további információkat kaphat a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar Tanulmányi Osztályán Dr. Kovács Istvánné (52 508 444/88409; ktunde@agr.unideb.hu)

Jelentkezési határidő: 2017. november 15.