MENÜ

Kulcskérdés az ellés utáni étvágy!

2023.05.02.

Az ellés körüli hetek számos változással járnak a tehén számára. A stressz hatásainak mérséklése, a termelés indulása és az újravemhesülésre történő felkészülés az egyszerű kálciumpótlásnál többet igényel!*

 

Ezért az YMCP® élő élesztőt, magnéziumot, káliumot is tartalmaz, hatékony formában. A népszerű YMCP drench mellett YMCP Vitall® néven bóluszként is elérhető a készítmény!

 

holstein-genetika-vitall-bolusz-logo holstein-genetika-vitall-bolusz

 

 

holstein-ferenczi-david

Dr. Ferenczy Dávid, állatorvos, Rábapordányi Mg. Zrt.:

„2020 október hónapjában használtuk először az YMCP Vitall® bóluszt. Néhány alkalom után beillesztettük a telepi gyakorlatba”

“Két területen is eredményesen alkalmazzuk. A frissen ellett teheneknél előzőleg YMCP drenchet használtunk, jól működött és számos előnnyel járt a magzatburok visszatartás valamint az ellési bénulás kivédésében. Az YMCP Vitall bólusz bevezetésével ezek az előnyök továbbra is megvannak, viszont még könnyebb vele a munkánk, mert praktikus a termék kiszerelése, és oldatkészítés valamint hosszas előkészületek nélkül, könnyen beadható. Az ellést követő napokban ritkán előforduló anyagforgalmi problémák kezelésében is jó eredményekkel alkalmazzuk.”

 

techmix-logo redefining-hydration-1 holstein-genetika-logo

 

*M. Al-Qaisi et al., Res. Vet. Sci., 129 (2020), pp. 74-81