MENÜ

Sikeres Multiva részvétel a 76. OMÉK-on

2013.09.27.

A Multiva Magyarország Kft. szeptember 18. és 22. között részt vett hazánk legrangosabb mezőgazdasági seregszemléjén, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon. A rangos kiállítás 76. alkalommal nyitotta meg kapuit, 750 kiállító mintegy 45 ezer négyzetméteren vonultatta fel termékpalettáját, a látogatószám pedig meghaladta a 91 ezer főt.

Ragrar Multiva OMEK 1


 

A finn Multiva gépgyár 250 négyzetméteres standdal és három kiállított géppel vett részt a neves budapesti seregszemlén, így lehetőség nyílt bemutatni a Multiva DiscMaster rövidtárcsa új fejlesztésű rögtörő rendszerét is. A vontatott DiscMaster 6000 hat méter munkaszélességgel, 47 darab 51 centiméter lapátmérőjű tárcsalappal van felszerelve, a kiállított gép vonóerő szükséglete 230 lóerő. A termékfejlesztésnek köszönhetően a gép súlya 600 kilogrammal növekedett, a rögtörő szűkebb osztása és a vastagabb anyagminőség tovább javítja a hatékonyságát. A DM 6000 rövidtárcsa 15-20 cm munkamélységig képes kiváló minőségben bekeverni az összeaprított szármaradványokat, tiszta, egyenletes talajfelszínt hagyva maga után, mely már alkalmas a vetésre.

 

 Ragrar Multiva OMEK 2

 

 

Az agresszív kialakítású ívelt tárcsalapok a tartó gerendelyhez képest 20 fokos szöget zárnak be. A munkagép hátulján lévő rög-tömörítő henger lezárja a talajfelszínt és megóvja azt a további kipárolgástól. A gépkialakítás célja a tarlóhántás egymenetes és hatékony lezárása. Ez nem csak a vízmegkötő képességet javítja, hanem csökkenti a talajtaposást, ez által olcsóbb és gazdaságosabb üzemelési technikát biztosít. A tárcsatartó karok gumibakolása, a gondozásmentes standard tárcsaagyak, és a rendkívül erős, kopásálló tárcsalapok mind az alacsonyabb szervizigényt szolgálják. A Multiva rövidtárcsák függesztett változatai elérhetőek 3, 3,5 és 4 méteres munkaszélességgel, a vontatott változat esetében a munkaszélesség 4, 5 illetve 6 méter.

 

 Ragrar Multiva OMEK 3

 

 

A kiállított gépek között helyet kapott a Multiva TopLine Super kombinátor is. A magágykészítők feladata, hogy minimális számú áthaladás mellett egyenletes magágyat és talajfelszínt alakítsanak ki. A kombinátorok új generációja, a TopLine Super egy univerzális, az őszi tarlómunkáknál is használható munkaeszköz. A tágas szerkezeti felépítés, a rendkívüli kerethosszúság (390-410 cm) és a kiváló kapageometria gondos termékfejlesztése eredménye.

 

 Ragrar Multiva OMEK 4

 

 

 A 8 sorban elhelyezett 10 centiméteres kapaeloszlás biztosítja a jó talajporhanyítást és egyidejűleg az eltömődés mentes munkavégzést. A magyarországi felhasználói tapasztalatok igazolták, hogy a TopLine Super stabilan tartja a beállított munkamélységet, ugyanakkor precíz és egyenletes magágyat hagy a vetőgépeknek. Az elérhető munkaszélesség 5-15 méter, így minden gazdálkodó megtalálja a számára legmegfelelőbb gépet.

 

 Ragrar Multiva OMEK 5

 

 

A kiállított Optima T800 kombinátor a Multiva univerzális, tavaszi-őszi magágy előkészítésre használható munkaeszköze. A kiváló szerkezeti felépítés, a hét sorban elhelyezett kapák és az egyedi TerraFlex kapageometria biztosítja az egyenletes munkavégzést. A torziós szempontból rendkívül robosztus alvázkonstrukció, kiegészülve a dupla keresztmerevítéssel, hosszú élettartamot garantál. A kiállított 8 méteres gép a későbbiekben fél-fél méterrel tovább bővíthető, így a munkaszélesség és a területteljesítmény is tovább növelhető.

 

Ragrar Multiva OMEK 6
 

Ragrar Multiva OMEK 7
 

Ragrar Multiva OMEK 8
 

Ragrar Multiva OMEK 9
 

Ragrar Multiva OMEK 10
 

Ragrar Multiva OMEK 11