MENÜ

Széles hatásspektrumú, felszívódó kalászos gombaölőszer

Minden, amit tudni érdemes a Delaroról!

2017.04.10.

  • Rendkívül széles hatásspektrum az összes levélbetegség ellen
  • Hosszú preventív, kuratív, zöldítő és szinergista hatás
  • Kimagasló hatás a nagy termőképességű búza fajtákban és hibridekben illetve árpában
  • Erőteljes termésfokozás

 

Hatásmechanizmus

A készítményben lévő hatóanyagok közül a protiokonazol felszívódó hatású, a triazolok családjába tartozik (ergoszterol-bioszintézist gátolják), a trifl oxistrobin a strobiluronok (mitokondriális resprirációt gátolják) közé tartozik és lokálszisztemikus hatású. A készítmény preventív (megelőző) és kuratív (gyógyító) hatással bír.

Javasolt növényvédelmi technológia

A készítményt őszi és tavaszi búzában, őszi és tavaszi árpában, tritikáléban, rozsban lehet kijuttatni a kultúrnövény bokrosodástól a virágzás végéig 250-400 l/ha lémennyiséggel. Korán alkalmazva (bokrosodás végén-szárbaindulás elején) hatékony az
ekkor fertőző sárgarozsda, lisztharmat, levélfoltosságot okozó gombák és szártőbetegségek ellen.

Növényvédelmi előrejelzésre alapozva a kultúrnövény 2-3 nóduszos állapota és a kalászképződés között (vagy az első levéltünetek megjelenésekor) a levélbetegségek ellen írányítva kell a kezelést elvégezni. Később alkalmazva hatékony a vörösrozsda,
szeptóriás és pirenofórás levélfoltosságok ellen. Őszi és tavaszi árpában hatékony a lisztharmat, hálózatos levélfoltosság, rinchospóriumos levélfoltosság és más helminthospóriumos levélfoltosság ellen. Rozsban hatékony a barnarozsda ellen. Engedélyezett dózis 0,75 l/ha.

Évente 2 alkalommal használható egy adott területen. A készítmény különösen hatékony a szeptóriás és helminthospóriumos levélfoltosságok és a rozsdafélék ellen. Ezek mellett a lisztharmat és a szártőbetegségek ellen illetve árpában rinchospóriumos és a ramuláriás levélfoltosság ellen is kíváló hatékonysággal bír. Mind preventív, mind kuratív hatással is rendelkezik.

 

Képes a fejlődő gombák micéliumát nagy hatékonysággal elpusztítani. Hatástartama eléri az 5-6 hetet. A strobilurin hatóanyag biztosítja a zöldítő hatást. Használatával javul a termény minősége, nő az ezerszemtömeg, vetőmagtermesztésben a kihozatal. A készítmény keverhető kalászos gyomirtó szerekkel (pl. Mustang Forte, Taltos, Genius, Colombus), szárszilárdítókkal, rovarölő szerekkel (pl. Nurelle D), levéltrágyákkal. Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt. A kijuttatás során törekedni kell a minél jobb fedettség elérésére. Javasolt a kétréses fúvókák alkalmazása 3 bar nyomás mellett.

Hatóanyag: 175 g/l protiokonazol + 150 g/l trifl oxistrobin

Formuláció: szuszpenzió koncentrátum (SC)

Forgalmazási kategória: II. (alapfokú növényvédelmi képesítéshez kötött)

Munka-egészségügyi várakozási idő: 0 nap

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 42 nap

Kiszerelés: 5 l

* A DELARO a BAYERCROPSCIENCE bejegyzett márka neve.