MENÜ

Támogatást is kaphat a megtérülő technológiára – íme a részletek

2023.02.02.

Az Agro-Ökológiai Programnak köszönhetően az elmúlt évtizedekben rendre hatékonynak bizonyuló Natur Technológia 2023-tól immár támogatást is élvez.

 

2023-ban új, közvetlen támogatási formával bővül a Közös Agrárpolitika eszköztára, elindul az Agro-ökológiai Program. Aki nem lép be az AÖP-be, az valójában lemond a közvetlen támogatások egy részéről. Az elnyerhető összeg a pályázatban részt vevők számától függően hektáronként 60,64 és 121,28 euró közt alakul majd. Ne maradjon le!

 

natura-2023-02-kep_02

 

A 2023-tól elérhető AÖP keretében a támogatott kategóriába került a mikrobiológiai készítmények alkalmazása is. Termékeink használatával megszerezheti a teljes területre vonatkozó támogatáshoz szükséges 2 pontot, ha a szántóterületek legalább 50%-án mikrobiológiai készítményeket használ fel vetés előtt vagy vetéssel egy menetben kijuttatva és a talajba dolgozva, illetve szármaradványokra kijuttatva, majd azokat a talajba keverve.

Termékeink hozzájárulnak az egészségesebb talajélethez, valamint a műtrágya- és a növényvédőszer-használat csökkentéséhez, a programnak köszönhetően ráadásul a kezelés költségénél magasabb támogatást is kaphat a technológia alkalmazásáért.

Jó hír továbbá, hogy a lombkezelés során kijuttatandó, élő algát tartalmazó biostimulátoraink – legalább a terület felén történő – felhasználása is támogatott gyakorlat: ezzel 1 pont szerezhető a programban.

 

natura-2023-02-kep_03

natura-2023-02-kep_04

Talajoltás hatása a terméseredményre napraforgó kultúrában (Nagyigmánd, 2022)
Grafikonok forrása: Kísérleti kiadvány 2023 – Natur Agro Hungária

 

Ismerje meg támogatott termékeinket ingyenesen letölthető ismertetőnkből:

natura-2023-02-kep_05

 

Miért érdemes részt venni a programban? Miért éri meg a Natur Technológiát választani? Összeszedtük a tudnivalókat:

Minden, amit a programról tudni lehet >>

Ezekért a gyakorlatokért jár támogatás >>

Miért a Natur Technológia? Így hatnak termékeink a terméshozamra: töltse le legfrissebb kísérleti kiadványunkat >>

Válassza a megtérülő Natur Technológiát, szerezze meg a pontokat! Keresse tanácsadóinkat! >>