MENÜ

Tarlóhántás Omikron tárcsával

2020.07.21.

A tarlóhántás a nyár elején, nyár közepén betakarított növények tarlóján végzett sekély talajmunka. Célja a talajnedvesség megőrzése.

 

A tarlómaradványokkal részlegesen fedett tarló kevesebb nedvességet veszít. Gyomszabályozás, gyomirtás.

A tarlóhántás elősegíti talajaink regenerálódását, emellett elősegíti a talaj fizikai-biológiai egyensúlyának megtartását, ehhez homogén talajszerkezetet kell létrehozni a teljes munkamélységben. A tarlóhántás közvetlen célja a hántással egy munkafolyamatban, vagy az azt megelőzően aprított szár- és gyökérmaradványok részleges talajba keverése.

Mindezek figyelembevételével az Omikron Kft. szupernehéz tárcsáját ajánlja a munkafolyamat elvégzésére.

Ezek a munkagépek 2 tárcsasorral szerelt, V elrendezésű, szintszabályzóval ellátott vontatott kapcsolású gépek ékgyűrűs elmunkálóval szerelve!

A gépek automatikusan működő szintezővel és munkamélység szabályozással vannak ellátva.

A tárcsák hagyományos alkalmazási területén (tarlóhántás) kívül alkalmasak még szántáselmunkálásra, magágy készítésre, növényi szármaradványok feldarabolására és talajba keverésére, gyomirtásra, vegyszerek – műtrágyák – kemikáliák talajba keverésére, ugar feltörésére valamint szántás nélküli talaj előkészítésre.

Tárcsasorok csapágyazása öntvényházas kúpgörgős csapágyazás, dupla szimeringgel és erősített csapágylábbal készül, mely jóval kevesebb gondozást igényel a hosszú élettartam megtartása mellett is.

Az automatikus szintező megfelelő beállítás esetén biztosítja az azonos munkamélységet elöl és hátul egyaránt, továbbá megtartja a gépet vízszintes helyzetben a legnagyobb mélységtől a szállítási magasságig.

A legszembeötlőbb jellegzetessége a robusztus vázszerkezet és a hatalmas átömlési keresztmetszet.

Fontos a művelés során, hogy még extrém mennyiségű szármaradvány sem okozhat gondot, valamint a jelentős átömlési keresztmetszetnek – köszönhetően a gép nagyobb mélységben is eltömődés mentesen tud dolgozni.

A szállítókereket a váz közepére van elhelyezve, ami nyugodt futást garantál.

Az Omikron tárcsa a keményebb, szárazabb talajban is tökéletes munkát végez, a nagy önsúlya miatt. Az 1 tárcsalapra jutó súly eléri a 118 kg-ot is!

A talaj lezárását 485 mm átmérőjű ékgyűrűs elmunkáló biztosítja, mely egyenletes – tömör talajfelszínt biztosít.

 

OMIKRON Kereskedelmi, Gyártó, Javító és Szolgáltató Kft.
6044 Kecskemét-Hetényegyháza, Hetény Vezér u. 7-9.
Tel/fax:76/473-200, Tel: 76/509-150, Mobil: 30/9-354-373, 30/2-894-893
E-mail: [email protected]
www.omikronkft.hu

omikron-logo