Fotó az égből

agrarszektor.hu
A Közbeszerzési Értesítőben megjelent felhívás szerint a Földmérési és Távérzékelési Intézet légi fotókkal akarja felméretni, hogy mennyi állami tulajdonban lévő földterület van pontosan. A kiírt gyorsított tárgyalásos közbeszerzésben a munka ellenértékét 4,8 milliárd forintra becsülik.

A munka 105 ezer földrészletet érint, amihez hozzá jön 90 százalék. A domborzatot is érzékeltető ortofotók elkészítésének határideje a következő év július 15., a sima légi felvételeké pedig május 15. Ennek a feltétele az, hogy legalább 25 légi fényképezésre alkalmas nap rendelkezésre álljon.

Az integrált nyilvántartási rendszer adatbázisának előállítási határideje: 2011. december 1.

A kétfordulós közbeszerzés első résében csak annyit dönt el a pályáztató, hogy a második fordulóban kitől kér ajánlatot. Csak azok pályázhatják meg az első körben a felhívást, akiknek az éves árbevétele az utóbbi, lezárt három gazdasági évben elérte a másfél milliárd forintot, melyből a térképészeti és földmérési feladatok adtak egymilliárdot, valamint ebben a három évben a gazdasági mérlegük végig pozitív volt.

Mind a részvételre jelentkezőknek, mind pedig a közbeszerzés értékének 10 százalékát meghaladóan igénybe venni kívánt alvállalkozónak rendelkeznie kell földmérési tevékenységre vonatkozó érvényes felelősségbiztosítással. (Annak összegét nem írja elő az ajánlatkérő.)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?