Leépít a nagyatádi konzervgyár

agrarszektor.hu
Kevés a külföldi megrendelés. A gyártósorokat júniustól a szigetvári konzervgyárba telepítik át, Nagyatádon csak csomagolási és raktározási munkák maradnak. Adminisztratív dolgozókat kell elküldeniük - írja a Kapospont.

A nagyatádi konzervgyár valamikor a város egyik legnagyobb foglalkoztatója volt. A 80-as években több mint ezren dolgoztak itt, most 81-en. 8 dolgozót azonban még biztosan elbocsátanak a nagyatádi gyárból. Idén júniustól ugyanis a nyersanyag feldolgozás átkerül a szigervári gyárba. A kukorica és zöldborsó konzervgyártó gépsorokat is átviszik.

A szigetvári és a nagyatádi telepet irányító, Schenk és Társa Kft. ügyvezető igazgatója, Csizmár József a Kapospontnak elmondta: az árfolyam ingadozások miatt a keleti piacról nem érkezik megrendelés. Most mindenki a nyugati területre dolgozik. Ezért tavaly már felére csökkentették termelésüket.

Az ügyvezető igazgató hozzátette: raktározási és csomagolási munkák maradnak csak a nagyatádi gyárban, ezért kell a 8 dolgozót elküldeniük. Ők valamennyien adminisztratív területen tevékenykednek. A többieknek azonban továbbra is lesz munkájuk. A szezontól függően a nagyatádi illetve a szigetvári telepen tudnak majd dolgozni.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?