A vizsgálatot végző szakemberek rendkívüli higiéniai hiányosságokat fedeztek fel, az üzlet belső helyiségében mozdulni sem lehetett a különböző eredetű hulladéktól, a felhasználandó termékeket nem szabályosan tárolták, például hatalmas mennyiségű szárazáru hevert a földön - írja az Index.
A dolgozók nem rendelkeztek egészségkönyvvel, az élelmiszerbiztonsági önellenőrző rendszer (HACCP) nyilvántartását nem vezették, a felhasznált élelmiszeripari alapanyagok származását pedig az üzemeltető sem tudta igazolni.
A kínai büfé működését azonnal felfüggesztették, és elrendeltek a konyha fertőtlenítését valamint a HACCP-rendszer átdolgozását.
A VM felhívta a figyelmet, hogy a közelmúltban szintén egy kínai büfében több tonna azonosítatlan, állati és növényi eredetű kínai élelmiszert találtak magyar címke nélkül a X. kerületben, így ezeket a létesítményeket fokozottan ellenőrzik.