Folytatódik a harc a világ második legnagyobb borgyártójáért

agrarszektor.hu
Folytatódik a harc a világ második legnagyobb borgyártójáért, a Treasury Wine Estatesért, miután a Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR) több mint 10 százalékkal megemelte korábbi ajánlatát, melyet követően a céltársaság menedzsmentje is engedékenyebb lett - írja a CNBC.

2,9 milliárd dollárról 3,15 milliárd dollárra emelte a Treasury Wine Estatesre tett ajánlatát a KKR. Az ausztrál borgyártó először májusban mondott nemet a KKR akkori részvényenkénti 4,7 dolláros ajánlatára, a mostani papíronkénti 5,2 dolláros ajánlatot viszont már jó kiindulási pontnak véli a menedzsment, így engedélyezte a KKR-nek a könyvekbe történő betekintést. A Treasury részvényeivel hétfőn nem sokkal az ajánlati ár alatt, 5,15 dolláron kereskednek, ami az előző záróárhoz képest mintegy 4 százalékos emelkedést jelent.

Az ausztrál borgyártó nemcsak a KKR érdeklődését keltette fel, piaci vélemények szerint több más társaság neve is felmerülhet a kérők között. Többek között a kínai Bright Food Group, a francia Pernod Ricard és a világ legnagyobb borgyártója, az amerikai Constellation Brands neve is felmerült, mint potenciális vevőjelölt.

A Reuters elemzői konszenzusa szerint a Treasury Wine idén növekvő árbevétel mellett csökkenő egy részvényre jutó eredményről számolhat be, a következő években azonban már nemcsak a bevételek, hanem az EPS is emelkedni fog a szakértők szerint.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?