Vigyázat! - Így etetik meg velünk a külföldi szemetet

MTI
Lengyelországból érkezett almát akart hazai gyümölcsként értékesíteni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdálkodó. A bizonytalan eredet mellett kiderült az is, hogy az alkalmazottakat bejelentés nélkül foglalkoztatták.

Az adóhivatal Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (ekáer) csoportjának munkatársai az érpataki telephely ellenőrzésekor 48 tonna bizonytalan eredetű almát találtak - közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV).

A revizorok a gazdálkodónál olyan számlákat is találtak, amelyekkel a vállalkozás a belföldi beszerzés látszatát kívánta megteremteni. A NAV szerint így feltételezhető, hogy a Lengyelországból érkező gyümölcsöt magyar termék címkével akarták ellátni, és így értékesíteni.

Az ekáer-csoport értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal munkatársait, akik 12 tonna jelöletlen almát lefoglaltak, további 35 tonnát a vizsgálatok befejezéséig ideiglenesen zároltak.

A NAV tájékoztatása szerint a helyszíni ellenőrzéskor kiderült az is, hogy a gazdálkodó két alkalmazottját bejelentés nélkül foglalkoztatja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?