Elkezdődött a Bocuse d'Or világdöntője, és a mai nap egyben a magyar csapat versenynapja is. A versenyzők időre készítik az ételeket: a kezdéstől öt óra elteltével kell tálalni egy vegán ételt, majd 35 perccel később egy húsételt. Széll Tamás és csapata 9.50-kor lát hozzá a versenyételeket elkészítéséhez, így 14.50-kor találja a vegán ételt, 15.25-kor pedig a húsételt.
Bárki élőben nézheti a versenyt
A csapatok a verseny előtt 1 órát kaptak arra, hogy berendezzék a verseny helyszínéül szolgáló konyhát, a versenyboxot. Ha esetleg nem jut valamire idő ebben az órában, azt már versenyidőből kell lefaragniuk. Az első boxban a svédek pontban 8 órakor kezdhettek főzni, majd minden további box 10 perccel később kezdheti a munkát.
A döntőt online is lehet nézni ezen a linken, a budapesti Hold utcai piacon pedig lesz egy szurkolói központ, ahol kivetítő előtt is lehet drukkolni a magyar csapatnak. Az eredményhirdetés szerdán este 18 óra körül várható.
Kiugrási lehetőség a magyar konyhának
Néhány éve még senki nem gondolta volna, hogy a magyar csapat komoly reményekkel indulhat a lyoni döntőbe. Széll Tamás séfnek a Bocuse d'Or első magyar résztvevőjeként 2013-ban a tizedik helyet sikerült megszereznie.
- árulta el az Európa-bajnok, aki tavaly májusban megnyerte szakácsolimpia európai döntőjét.
Hamvas Zoltán, aki Magyarországot képviseli a 24 tagú zsűriben elmondta: tizenegy nyertes volt eddig a világon, a verseny győztes séfjének és csapatának alapvetően változik meg az élete, de az egész ország gasztronómiájára másképp tekintenének, ha komoly eredményt sikerülne elérni.