Július 1. és augusztus 31. között tartja a nyári szezonális élelmiszerlánc- ellenőrzését a Nébih. A hivatal által koordinált ellenőrzések célterületei a szezonálisan üzemelő, illetve idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken, strandokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítmények. Ellenőrzik még a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon értékesített élelmiszereket, az ifjúsági és gyermek táborok étkeztetését, a fagylalt előállítást és forgalmazást, valamint az utcai vendéglátást, a büfékocsikat és mozgó vendéglátókat is - közölte a hivatal.
Fokozott figyelem irányul a fűszerezett, pácolt előkészített húsok és grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldség- és gyümölcs valamint a brazil és lengyel eredetű baromfihús termékek ellenőrzésére. Valamint a nyári időjárási viszonyok miatt kiemelt a hűtési lánc fenntartásának ellenőrzése. A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzés során fokozott figyelemmel vizsgálja a hatóság a termékek származását, eredetét, illetve nyomon követhetőségét. A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih laboratóriumaiban vizsgálják.
vagyis július 1. és augusztus 31. között