Nem adnak pénzt a migránsválságra az uniós agrárminiszterek

MTI
Nem lehet majd migrációs célokra felhasználni a 2020 utáni uniós Közös Agrárpolitika (KAP) forrásait a tagországok agrárminisztereinek döntése szerint. Várhatóan megmaradnak a területalapú támogatások is.

Az uniós agrárminiszterek a KAP jövőjéről olyan döntéseket hoztak, amelyek a magyar gazdáknak is kellő pénzügyi hátteret és termelési biztonságot nyújtanak - közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az Európai Unió Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának brüsszeli ülése után. Eredménynek nevezte a területalapú támogatások megvédését, mivel "Magyarország számára elengedhetetlen, hogy ténylegesen azok kapják a támogatásokat, akik a földet művelik".

Magyar szempontból lényeges az is, hogy a vidékfejlesztési támogatásoknál a beruházásokra kellő pénz álljon rendelkezésre. Az agrárminiszterek döntése szerint a vidékfejlesztés kérdései közé nem került be az az előírás, hogy a migrációval összefüggésben is fel lehessen használni az agrártámogatási forrásokat. Ugyanakkor a későbbi rendeletalkotásnál még oda kell figyelni, hogy ez így is maradjon - fogalmazott a miniszter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?