1. Élelmiszerpazarlás és -veszteség, az élelemhez való jog - ELOLVASOM
Miközben 821 millió ember szenved az éhezéstől, a világon megtermelt összes élelmiszer harmada a szemétben landol. Ez a kiadvány összekapcsolja az élelmiszer-veszteség és a -pazarlás problémáját a megfelelő élelemhez való joggal. Foglalkozik a fenntartható globális fogyasztási és termelési rendszerek szükségességével is.
2. Az élelem témájának integrálása a várostervezésbe - ELOLVASOM
Az, hogy a világ népességének már több mint fele lakik városokban, komoly kihívásokat hozott magával az elérhető, megfizethető és tápláló élelmiszerek terén. Ebben a kiadványban a legjobb példákból szemezgethetünk az innovatív élelmezési rendszerek és a megvalósult fenntartható városi élelmezési megoldások terén.
3. A FAO globális helyzetelemzések kiadványsorozata - ELOLVASOM
A kiadványok átfogó képet nyújtanak napjaink globális kérdéseiről és kihívásairól. A témák között megtalálhatóak az erdészet és az erdők, a halászat és az akvakultúra, az élelmezésbiztonság és a táplálkozás, a mezőgazdasági termények, az élelmiszer és a mezőgazdaság helyzete.
4. A migráció, a mezőgazdaság, az élelmezésbiztonság és a vidékfejlesztés közötti kapcsolatok - ELOLVASOM
Ez a jelentés a vidéki területekről való elvándorlás okait vizsgálja, hogy rávilágítson a mezőgazdaság, az élelmezésbiztonság és a vidékfejlesztés közti összefüggések mélységére. Ha úgy érzi, már sokat tud a témáról, tesztelje tudását a migrációval kapcsolatos tévhitekről a FAO "Az élelmezés és a mezőgazdaság helyzete 2018-ban" című digitális jelentésében. A témával számos további FAO kiadvány is foglalkozik.
5. Globálisan fontos mezőgazdasági örökségeink: a mezőgazdasági biológiai sokféleség, az ellenálló ökoszisztémák, a hagyományos gazdálkodási módszerek és a kulturális identitás egyvelege - ELOLVASOM
A világ figyelemre méltó helyszíneiről készített fényképekkel gazdagon illusztrált kiadvány a FAO által globálisan fontos mezőgazdasági örökségnek elismert területeit ismerteti. Az évszázadok során a gazdálkodók, pásztorok, halászok és az erdészek változatos és a helyi körülményeknek megfelelő lenyűgöző mezőgazdasági rendszereket fejlesztettek ki. A mezőgazdásági örökségi besorolást olyan tájak kaphatnak, ahol egyszerre megtalálható a mezőgazdasági biodiverzitás, a rugalmas ökoszisztéma és az értékes kulturális örökség. Jelenleg 57 ilyen hely van a világ 21 országában.
+1. Az élelmezésbiztonság és a táplálkozás helyzete Európában és Közép-Ázsiában - ELOLVASOM
A FAO kiadványából kiderül, hogy a régió országaira jellemző gazdasági, társadalmi és környezeti sokféleség árnyoldalakkal is jár, mely részben a különböző élelmiszerbiztonsági és táplálkozási kihívásokban jelenik meg. Bár az elmúlt két évtizedben jelentős előrelépések történtek az alultápláltság csökkentése terén, az új adatok alapján a pozitív tendencia lelassult, különösen Közép-Ázsiában.
Csak megfelelő tudás birtokában lehet megvalósítani egy éhezésmentes #ZeroHunger világot. A FAO egyik fő feladata, hogy szakemberei a táplálkozással, élelmezéssel és mezőgazdasággal kapcsolatos információkat folyamatosan gyűjtsék, elemezzék, értelmezzék és terjesszék. A szervezet évente több min 700 kiadványt publikál, munícióval, tanácsokkal és táplálkozási iránymutatásokkal szolgálva a világ döntéshozóinak, szakértőinek, a mezőgazdaságban dolgozóknak, és a családokat szerte a világban.