Ezt a fajta eredetvédettséget csak olyan termékek kaphatják meg, amelyek összetételükben vagy előállítási módjukban hagyományosak - írja közleményében a terméktanács. Ezek a termékek csak az elfogadott termékleírásokban meghatározott hagyományos alapanyagokból és/vagy hagyományos eljárás alkalmazásával állíthatók elő.
A "Rögös Túró" egy kellemesen savanyú, aromás illatú, üdén friss és zamatos ízű, laza rögökbe összeálló, kelvirágra emlékeztető halmazokból álló friss sajt. A morzsás, rögös, kelvirágszerű állomány az adagolás-csomagolás során mindvégig megőrzésére kerül. Számos hagyományos étel csak a magyar gasztronómia hagyományos alapanyagának számító "Rögös Túróból" készíthető el. A "Rögös túró" a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga, hiszen amellett, hogy rendkívül változatos ételek készíthetőek belőle, egészséges és laktató is.
Címlapkép forrása: MTI Fotó: Balázs Attila