Itt a válasz a mindenkit foglalkoztató kérdésre: ilyen az igazán jó pálinka

MTI
Az emberek több mint 60 százaléka szerint az ideális magyar pálinka legfontosabb ismérve, hogy gyümölcsös az aromája, ugyanakkor elenyésző, mindössze 23 százalékuknak fontos a közepes vagy magas alkoholtartalom. Ugyanakkor az emberek mindössze 2 százaléka gondolta úgy, hogy a jó pálinkának alacsony, mindössze 30 fokos alkoholtartalmúnak kell lenni.

1000 fő megkérdezésével készített kutatást az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft., amelyben a 18 és 49 évesek körében mérték fel, hogy vajon kinek mitől lesz ideális a pálinka. A felmérésben résztvevők 66 százaléka szerint az a jó pálinka, amelynek gyümölcsös az aromája, 24 százalékuk szerint pedig az ideális pálinka lágy és harmonikus. A közepes (40 fokos) és magas (50 fokos) alkoholtartalom a megkérdezettek mindössze 23-23 százaléka szerint fontos. 

Az emberek 18 százaléka szerint akkor jó a pálinka, ha a gyomorban tüzet rak, és 17 százalékuk szerint az erős, torkot kaparó nedű az ideális. Talán nem meglepő, de a résztvevők csupán 2 százaléka véli úgy, hogy a tökéletes pálinka alacsony (30 fokos) alkoholtartalmú.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Krizsán Csaba

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?