Kiemelkedően fontos az immunrendszer erősítése szempontjából, hogy naponta többször, lehetőség szerint három-ötször fogyasszunk különféle zöldséget és gyümölcsöt - írja közleményében a kamara. Gyengébb immunrendszerrel kiszolgáltatottabbá válhatunk a betegségekkel, vírusokkal, így az új koronavírussal szemben is; immunrendszerünk erősítésével hatékonyan segíthetjük szervezetünk védekezését, egy esetleges fertőzés esetén pedig a mielőbbi, szövődménymentes gyógyulást.
A piacon már jelenlévő hazai termelésű zöldségek nagy hasznunkra lehetnek ebben, és a következő hónapokban is a rendes menetrend szerint elérhető lesz majd minden megszokott, magyarországi termelésű zöldség és gyümölcs. A zöldségek és a gyümölcsök tápanyagdúsak, tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, élelmi rosttal és antioxidánsokkal. Sok szakember a "szuperélelmiszerek" közé sorolja őket, amelyek az emberi szervezetben az egészség megőrzését vagy épp helyreállítását szolgálják. A termékek biztonságosak, fertőtlenítést nem igényelnek, de fontos, hogy fogyasztás előtt alaposan, akár többször is mossuk meg és törölgessük meg őket.