Jellemzően kisüzemi sörökről van szó, mert bár Franciaországot a legtöbben a borral azonosítják, de az elmúlt években berobbant az országban a kisüzemi sörfőzés, írta meg az Index az AFP információi alapján. A legtöbb ilyen sör pedig szűretlen, pasztörizálatlan, ezért csak rövid ideig eltartható. A koronavírus-járvány miatt meghozott korlátozó intézkedések miatt pedig nem tudták a söröket forgalomba hozni.
- mondta Maxime Costilhes a francia sörfőzdék egyesületének elnöke.

Az egyesület szerint a hirtelen és szigorú lezárások miatt esélyük sem volt megmenteni a söröket, amik egyébként az éves francia termelés egy kis százalékát teszik csak ki, de így is több millió euró veszteséget okoznak. Franciaországban ugyanis évente nagyjából 2250 millió liter sört állítanak elő.
A veszteségek az elnök szerint azért is különösen súlyosak, mert a kisüzemi sörfőzés térnyerése miatt rengeteg fejlesztés történt 2019-ben, ezért a beruházások miatt egyébként is eladósodott főzdék nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A főzdék több mint 70%-a számolt be több mint 50%-os bevételkiesésről március eleje óta.