Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.07. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.07. vasárnap

agrarszektor.hu
Jobbára erősen felhős vagy borult, párás idő várható, de délen, délkeleten szakadozott, vékonyabb lehet a felhőtakaró, ott több-kevesebb szűrt napsütés is lehet - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.02.07.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.02.07.) napon!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.02.07.) napon.

2021.02.07. vasárnap: Jobbára erősen felhős vagy borult, párás idő várható, de délen, délkeleten szakadozott, vékonyabb lehet a felhőtakaró, ott több-kevesebb szűrt napsütés is lehet. Délelőtt az ország északi harmadán csak kevés helyen és csekély mennyiségű eső valószínű. Estefelé nyugat felől ugyanakkor már egyre többfelé elered az eső. A keleties szelet gyakran élénk, néhol erős lökések kísérik. A csúcshőmérséklet 1 és 15 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, a déli határ közelében a magasabb értékekkel. Késő este 1 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Nagy területen kell párás, főleg a felhőbe burkolózó dombvidéki tájakon ködös időre számítani. Az Északi-középhegység térségében vasárnapra virradóra ónos eső is kialakulhat!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás miatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás tapasztalható, a borult idő kedvezőtlenül befolyásolja közérzetünket is.

A következő napok várható időjárása

2021.02.08. hétfő: Többnyire erősen felhős vagy borult, párás idő várható, legfeljebb nyugaton és délen lehetnek átmeneti felszakadozások. Többfelé várható eső, délutántól északnyugat felől egyre több helyen lehet vegyes halmazállapot. A szél a legtöbb helyen északnyugatira fordul, de csak kevés helyen erősödhet meg. A csúcshőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, északnyugaton lehet a leghidegebb.

2021.02.09. kedd: A nap első felében kelet felé elvonul, második felében délnyugat felől érkezik egy újabb csapadékzóna, a kettő között átmenetileg főként északon kisüthet a nap. Hajnalban északkeleten még lehet havas eső, hó, majd átmeneti szünet után délnyugat felől egyre többfelé várható eső, majd főként északnyugaton, északon havas eső, hó is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +6 fok között alakul, északnyugaton maradhat a leghidegebb a levegő.

Friss híreink:

Pofonegyszerű: ne dobd ki a maradékot, fillérekből nevelhetsz belőle szobanövényt
A legtöbb maradék, amely a konyhában keletkezik, általában a kukában végzi, vagy jobb esetben a komposztban. Talán sokan nem tudják, de vannak olyan növényi hulladékok, amelyeket bizony nem érdemes kidobni, mert pofonegyszerűn és fillérekből nevelhetünk belőlük szobanövényeket. Összegyűjtöttünk öt olyan növényt, amelynek az eddig szemétnek hitt részeiből bármikor könnyedén hajtathatunk csodaszép zöldet otthonunkba.

Megőrülnek ezért a magyar paradicsomért az emberek: iszonyúan népszerű
Egyre divatosabbak a koktélparadicsomok Magyarországon - mondta el az Agrárszektornak Dobos Flóra, a felgyői Profi-Tom Zöldségtermesztő Kft. üzemvezetője. A családi vállalkozás egy majdnem három hektáros üvegház-komplexumban termeszt fürtös paradicsomokat.

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a friss lista
2021 januárjában a magyar gazdák közel ugyanannyi traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2019 első hónapjához képest ugyanakkor mintegy 10 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka januárban a John Deere volt, amelyből 30-at adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 19 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán harmadik a Fendt, negyedik a Solis, ötödik pedig a Case volt az év első hónapjában.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Új rendezvény a fenntarthatósági követelményeről és innovációs lehetőségekről!
AgroFood 2024
Országos jelentőségű rendezvény az élelmiszeripari vállalkozások számára!
Vállalati Energiamenedzsment 2024
Tudatos vállalati energiamenedzsment a hazai cégeknek!
Agrárium 2024
Jön a tavasz kiemelkedő agráripari konferenciája!
EZT OLVASTAD MÁR?
AgroNapló  |  2024. július 17. 16:29