Ne dobjunk ki minden növényi maradékot, illetve hulladékot, ami a konyhában keletkezik, hiszen praktikusan is felhasználhatjuk őket. Sok olyan szemétnek hitt növényi rész van ugyanis, amiből egyszerűen nevelhetünk szobanövényeket otthonunkba - írja a balconygardenweb.com.
1. Avokádó
Ne dobd ki az avokádó magját, egy kis utánaolvasással és odafigyeléssel ugyanis szép szobanövényt nevelhetsz belőle. Érdemes türelmesnek lenni, de megéri, és így akár még saját avokádót is termeszthetünk otthon.
2. Citrom
A citrommagot sem érdemes kidobni, mert gyönyörű szobanövényt hajtathatunk belőle. Szárítsuk ki a magokat, ültessük el egy földdel teli cserépbe, tegyük napos helyre, legyünk türelmesek, és hamarosan saját citromfánk lehet a lakásban.
3. Aloe vera
Aloe vera szinte minden otthonban van, ha azonban nekünk éppen nincsen, mindössze annyit kell tennünk, hogy egy ismerősünk kifejlett növényéről eltávolítunk egy elágazást/hajtást, beledugjuk földbe, és már meg is van a saját kis növényünk. Ez a módszer egyébként arra is tökéletes, hogy a saját kis aloe veránkat szaporítsuk otthon, így hamar minden szobára jut majd egy növény.
4. Saláta
Ne dobjuk ki többé a saláta torzsáját a szemétbe, hiszen pofonegyszerűen hajtathatunk belőle sajátot. Tegyük vízbe a torzsát, rakjuk napos helyre, például az ablakpárkányra, és néhány hét múlva már be is takaríthatjuk a salátánkat.
5. Zöldhagyma
A mogyoróhagyma alsó gyökeres része nem szemét, ne dobjuk ki tehát, könnyen nevelhetünk ugyanis belőle saját zöldhagymát. Annyit kell tennünk, hogy ezt a növényi maradékot vízbe vagy földbe tesszük, és egy hónap múlva már meg is lesz a hagymánk.